Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PILOT-PROJEKT

Intervencije će biti još brže: Hitna pomoć u Zagrebu dobila je jedinice na skuterima

hitna medicinska pomoć, skuter
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
13.07.2016.
u 14:44

Gradonačelnik Milan Bandić zahvalio se svim djelatnicima Hitne medicinske pomoći Grada Zagreba na besprijekorno obavljenom poslu tijekom godina

U Gradskom poglavarstvu održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen Pilot-projekt uvođenja hitne medicinske pomoći na motociklu.

Tako će se po ulicama Zagreba moći vidjeti skuteri kojima će se lakše dolaziti do unesrećenih i onih kojima je potrebna prva pomoć.

Dubravko Huljev, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, kazao je kako su građanima i pacijentima važna vremena čekanja, a ovim potezom ona će se smanjiti.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

– 112 tisuća bolesnika i građana je zatražilo prvu pomoć u našoj ambulanti. Mi smo tu zaista fantastični i to zahvaljujući ne samo organizaciji već i djelatnicima koji predano obavljaju svoj posao – kazao je Huljev i dodao da iza njih stoje fantastični rezultati.

Gradonačelnik Milan Bandić zahvalio se svim djelatnicima Hitne medicinske pomoći Grada Zagreba na besprijekorno obavljenom poslu tijekom godina.

Komentara 5

BI
Biouskoli91
18:45 13.07.2016.

dalibor.hren, hitna ovako moze brze doci do pacijenta i stabilizirati njegovo stanje dok po njega ne dodje 'velika' hitna. U nekim slucajevima sekunde su presudne za preziviti, i po meni ovo je pozitivno.

CH
Challenger
21:19 13.07.2016.

Paramedici na motorima to je jako dobro! Samo što mislim da je to trebalo biti puno prije i više uz more!!

WE
weasel00
14:33 14.07.2016.

U Britaniji stvar funkcionira godinama,motocikli su brzi pogotovo u guzvama na cesti(najveca guzva popodne na zelenom valu i covjek npr. Boskoviceva 25, 2.kat ima srcani udar) a zamisli u americi na plazama,setnicama i sl. gdje nemozes pristupit autom policija ima role i bicikle.u Dublinu je krenula pilotakcija BloodBike gdje pazi sad...volonteri(nisu placeni) dezuraju i ako je potrebno prijevoze krv izmedu bolnica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije