Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVRIJEME U DALMACIJI

Ovo je bio sunčani otok oko 18 sati: Tamni grmljavinski oblaci 'progutali' Hvar

hvar
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/14
23.08.2014.
u 20:54

U Zadru su u kratkom vremenskom roku bujice na ulicama izazvale ''kataklizmu''.Na šibenskom području jako je jugo lomilo grane, a na moru dizalo valove.

Ljetno sunčano vrijeme i danas je izostalo u velikom dijelu sjeverne i srednje Dalmacije. Nakon ciklone Olivije, područje je zahvatila ciklona Pomet koja se, javlja Slobodna Dalmacija, premjestila sa zadarskog na šibensko i potom splitsko područje.

U Zadru su u kratkom vremenskom roku bujice na ulicama izazvale ''kataklizmu''. Na šibenskom području jako je jugo lomilo grane, a na moru dizalo valove. Iza 18 sati nevrijeme s grmljavinom pogodilo je i splitsko područje. Nad našim najsunčanijim otokom Hvarom nadvili su se crni oblaci, a jako grmljavinsko nevrijeme s burom još jednom je donijelo kišu.

>>Pogledajte kako je olujno nevrijeme poharalo Murter

>>Nad Siskom superćelijski oblaci, u Samoboru pala tuča veličine oraha

Komentara 8

JO
josko
08:36 24.08.2014.

Ovakove ljetne nevere su skroz normalne i uobičajene, naročito u srpnju. Prvo se nekupe oblaci, i onda silan vjetar se digne, u roku par minuta se digne od ništa do silne snage. Jaki vjetar traje max. pola sata i onda počme jaka kiša koja "umiri" vjetar. Tipično sve traje 2 - 4 sata. A jučer je bila kratko - malo više od jednog sata. Skroz normalna ljetna pojava 3 do 4 puta tijekom ljeta. Nema tu nikakvog ""...proroda nas upozorava"! Samo priroda u svom elementu, koja nas podsjeti tko je tu gazda...

Avatar abraham73
abraham73
22:49 23.08.2014.

Gospode pometi zrce.

JO
josko
07:35 24.08.2014.

Slike su dobre, ali očito ne poznajete imena i smejrove vjetrova. Nije puhala bura! U području Splita, Brača i Hvara, jučer oko 18h udarila je nevera s izrazitim jakim vjetrom sa zapada. Lokalno to zovu lebić. Bura puše skoro od obrnutog pravca - sa sjevero-istoka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije