Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP AS

Politiku Mostovih ministara kreiraju uvozni lobiji

HSP AS
Foto: HSP AS
08.02.2016.
u 12:04

Hrvatska javnost bolesna je od studioznih analiza u obliku screening komentara. Želimo konkretizaciju projekata – kažu u HSP-u AS.

Mostovi ministri lutaju u magli ključnih odgovora. Gospodarstvo i zaštita okoliša ne trebaju plastične, nego programe temeljene na kamenu održivog i neprekinutog razvoja – kažu u HSP-u Ante Starčević. U priopćenju koje potpisuje međunarodni tajnik stranke Đuro Božanović stoji kako je novi ministar gospodarstva Tomislav Panenić bez alternative najavio prekidanje investicijskog ciklusa u energetskom sektoru, iako su investicije neopohodne zbog strateških interesa.

Uz podsjećanje kako su Mostovi zastupnici izabrani upravo na razlikama u pristupu rješavanju gorućih problema između dvaju velikih političkih blokova, u HSP-u AS navode kako ne žele dovoditi u pitanje vjerodostojnost njihovih želja, ali i napominju kako neki ministri svoj težak i mukotrpan posao nisu započeli u skladu s očekivanjima. To se osobito odnosi na Slavena Dobrovića i Tomislava Panenića koje je, kažu, zarazila foteljaška logika i čija je netolerantna salonska politika bez glave i repa nedopustiva.

– Umjesto da rade na energetskoj neovisnosti RH na tržištu, čini se kako na dnevnopolitičko raspoloženje ministara gospodarstva i zaštite okoliša utječu uvozni lobiji električne energije. Bio sam uvjeren u njihovu stručnost i nepristranost, ali zadnje izjave me prilično zbunjuju – ističe Božanović. On dodaje kako bi Mostovi predstavnici i kod gradnje najobičnijeg mosta imali svoje viđenje u realizaciji projekta, a pitanje je bi li ta rješenja odgovarala konvencionalnim građevinskim tehnologijama.

– Hrvatska javnost je bolesna od studioznih analiza u obliku screening komentara. Želimo  konkretizaciju projekata – kažu u HSP-u AS.

>> Sastanak Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta najvjerojatnije u srijedu

Komentara 28

Avatar Mamlazac
Mamlazac
14:40 08.02.2016.

Radi mosta imamo što imamo - krizu vlasti . Trebalo je na nove izbore a ne im davati šansu..

ST
stefj
14:10 08.02.2016.

Tja, istina je da bi Plomin 2 riješio veliki problem opskrbe energijom, a ovako plaćamo 5 milijuna Eura globe. Ne stoji Panenićeva tvrdnja da nemamo ugljenokop, pa da se ne isplati, jer je trenutno ugljen najjeftiniji energent. Po tome se ne bi isplatile niti elektrane na plin, a one kakti prolaze... Ako se gleda cijena i čistoća, onda su nuklearke najisplativije i najčišće, no ima malko "izazova" s otpadom, no jedna nuklearka bi riješila sve probleme Hrvatske vezano uz opskrbu el. energijom... Tu će sad Panenić jako teško pomiriti populizam i stvarne potrebe, lako je vikati NE, NE, ili biti protiv ovoga, protiv onoga, činjenica je da nešto treba napraviti i to hitno. Ako se ne pokrene projekt za ove vlade, opet ćemo imati izgubljene 4 godine... I svi trebaju jednom shvatiti da su alternativni izvori energije skupi i nepouzdani, nema skupljeg od npr. solarnih elektrana.

OB
obivankenobi
14:43 08.02.2016.

U novoj vladi samo ministar kulture se uhvatio posla. Ostali bi se trebali ugledati na njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije