Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranke u hup-u

Političari o ICT-u bez vizije i pravih odgovora

02.11.2015., Zagreb - Okrugli stol pod nazivom: Digitalna ekonomija i ICT - pokretaci razvoja hrvatskog gospodarstva odrzan je u HUP-u. Davor Majetic, Gordan Maras.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
03.11.2015.
u 06:30

Ukupan dojam je da će ICT ostati prepušten sam sebi jer mu ipak dobro ide.

Hrvatski ICT-ovci pokušali su jučer na okruglom stolu održanom u HUP-u od predstavnika političkih stranaka doznati što bi, dođu li na vlast, učinili po pitanju unapređenja ICT sektora.

A odazvali su se Darko Parić (Hrvatska raste), Ivan Barać (Domoljubna koalicija), Ante Lučić (MOST), Miroslav Mađarić (ORaH), Sergej Seferović (Uspješna Hrvatska) te Drago Cmuk (Pametno). Konkretni potezi i odgovori nisu se mogli čuti osim što su se svi složili da je ICT sektor iznimno važan.

Složili su se i da bi osoba koja se brine o ICT-u jednako tako trebala imati visoku poziciju u Vladi, no ne znaju točno gdje ni koju. Jedine vidljive razlike koje su mogle nazrijeti u pristupu ICT sektoru jest kada je riječ o ulozi državnih poduzeća koja se time bave.

Ivan Barać kazao je da takvo što oni zasigurno neće podržati jer je to direktna konkurencija realnom sektoru. Što će točno s Finom, Apisom te Odašiljačima i vezama, nije objasnio, no u sadašnjem obliku neće poslovati, naglasio je Barać. Darko Parić smatra to izlišnim potezom koji neće opravdati ciljeve. Što znači da bi, ostane li SDP na vlasti, trebalo sve ostati po starom. Ukupan dojam je da će ICT ostati prepušten sam sebi jer mu ipak dobro ide. 

>>Svečano otvorena prva ICT Gold Award konferencija

>>Dobar CIO menadžer mora biti obrazovan i kompetentan

Komentara 8

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
07:23 03.11.2015.

Ohohoho, ma vidi ti naše junačine Marasa, ministra obrta i poduzetništva, stručnjaka za obrt, ICT, Domovinski rat i Igre prijestolja. Maras, što kažeš na ove podatke: 2011.u Hrvatskoj je bllo 224.379 zaposlenih obrtnika i samostalnih djelatnika, a 2015. 200.055. UU četiri godine uništio si 11% svih obrtnika. Na tvoju sreću i našu nesreću nisi japanski ministar, jer bi sada zbog ovakvih rezultata morao napraviti suicid.

DU
Deleted user
08:20 03.11.2015.

Kad čovjek vidi ovog punoglvca izgubi svaku želju da išta radi ili pokša radit.

Avatar comparator
comparator
06:58 03.11.2015.

ICT je vezan za zamršenu političku strukturu i debelo financiran od države pa je logično što se je ovako postavio. Interesi Hrvatske je deblokirati državu tj poduzetništvo od monopola koji je blokada u rukama SDP-a i ljudi koji su preko institucija i razno raznih udrugica povezani s državnom klasom. Zaobilazni put kojim se novac kreće do đepova je preko SDP-a pa mislim da je to partija koja je opasna za razvoj slobode pa s time i bilo kakav napredak. Drugim riječima to je organizirana banda unutar državnog aparata .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije