Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB ZBOG NOVCA

Policija uvela novog izvođača radova na gradilište Split malla

30.06.2015., Split - Policija ponovo intervenirala na gradilistu centra Mall of Split zbog sukoba investitora i izvodjaca radova. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
02.07.2015.
u 13:00

Stanislav Mucić tvrdi da mu je plaćeno samo 1 posto izvedenih radova, a Mejaši prvi da su im radove preplatili

Uz asistenciju policije jučer su novi izvođači radova na projektu Mall of Split uvedeni u gradilište, a zbog ometanja javnog reda i mira priveden je Stanislav Mucić, vlasnik Mucić&comp., tvrtke koja je izvorno bila glavni izvođač radova.

Sukobi pa kaznena prijava

Radovi na velebnom trgovačko-poslovnom centru Mall of Split prekinuti su prije nekoliko mjeseci, a gradilište je postalo poprište sukoba glavnog izvođača Mucić&comp. i investitora, tvrtke Mejaši prvi. Nesuglasice su nastale zbog novca. Mucić tvrdi kako mu je plaćen tek neznatan dio izvedenih radova, Mejaši prvi da su ga preplatili. Mucić je protiv Mejaša podnio kaznenu prijavu i zatražio izricanje privremene mjere kako bi ostao na gradilištu zbog osiguranja svojih potraživanja. Istodobno, Mejaši su jednostrano raskinuli ugovor i potpisali ga s novim izvođačima. Dva puta na gradilištu su se sukobili djelatnici zaštitarskih tvrtki. Tvrtka Mucić&comp. nije dopuštala novim izvođačima dovršetak objekta, ali jučer ih je uvela policija.

– Tvrtka smo koja je napravila niz velikih projekata u Hrvatskoj, stekli smo zavidne međunarodne reference zahvaljujući kojima smo i dobili ovaj posao. Međutim, od samom potpisivanja ugovora, Mejaši prvi nisu imali zatvorenu financijsku konstrukciju. Unatoč tome, u dobroj vjeri smo započeli radove, ulagali smo značajna vlastita sredstva. Više puta smo ih upozoravali, smanjivali intenzitet radova kako bismo im izlazili ususret, ali dugovi su rasli. Dosad su nam platili samo 1 posto izvedenih radova, a na koncu su jednostrano raskinuli ugovor, za što nisu imali razloga. Nakon toga se borimo za egzistenciju, pokrenuli smo predstečajnu nagodbu – kaže Stanislav Mucić koji nam je zajedno s direktorom tvrtke Tončijem Gabrićem iznio kronologiju događaja na gradilištu Malla of Split.

– Nemaju pravo uvesti novog izvođača dok nas ne isplate! Ovo je nečuveno. Oni su ušli u naše dvorište, u naš posjed s našom opremom i strojevima. Policija je, umjesto da je čekala odluku suda, sama odlučila presuditi i stavila se na stranu investitora – ogorčen je Mucić.

Investitori, koje predstavlja tvrtka Mejaši prvi, a riječ je o njemačkim i austrijskim tvrtkama, tvrde da imaju osigurana sredstva te da su Muciću&comp. izvedene radove preplatili. Naglašavaju da su ugovor raskinuli zbog kašnjenja, neispunjavanja obveza i obustave posla.

– Potpisali smo ugovor "ključ u ruke", s unaprijed određenom cijenom za kompletan završetak zgrade. U slučaju da izvođač ima izvantroškovničke radove, naknade štete i slično te ako se s investitorom ne može dogovoriti o iznosu, dužan je nastaviti zgradu, a svoje potraživanje tražiti putem suda ili arbitraže. Nema pravo zaustaviti radove, obustaviti gradnju i zatvoriti gradilište! – ističe Natalija Bradarić, glasnogovornica Mejaša prvih, s kojom smo razgovarali u društvu odvjetničkog tima koji zastupa tvrtku.

'Novac je osiguran'

– Sredstva su osigurana, PBZ je glavni financijer, ali Mucić&comp je htio fakturirati nepostojeće radove – ističe N. Bradarić i pokazuje ovjerene izjave Stipić grupe, drugog glavnog izvođača, te niza ostalih podizvođača koji su potpisali i da ih je investitor, Mejaši prvi, redovito i uredno plaćao.

– Imamo ugovor s novim izvođačima i čim oni uđu na gradilište, za 80 dana objekt će biti završen – kaže Bradarić.

>> Mucić: Poslali su nam huligane! Mejaši: Nismo

Komentara 1

Avatar d-ano
d-ano
17:39 02.07.2015.

ako je nesto moje u stanju sam i da srusim,sammmmm,,,,,,moje,,,,ako nije,,,,,moje,,,,,ima da sutim,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije