Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuća sa šest apartmana

Istražitelji pretražili i 'Bandićevu vilu' u Novom Vinodolskom

Vila u Novom Vinodolskom
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/9
26.10.2014.
u 10:12

"Bandićeva vila" upravo za kat nadvisuje sve ostale kuće u nizu. Nekada su na mjestu "Bandićeve vile" postojale su dvije privatne kuće, jedna je bila u vlasništvu čovjeka koji je radio kao domar u Vili Rustica.

Nakon pretrage Bandićeve vikendice u selu Slavagora pokraj Samobora istražitelji PNUSKOK-a u petak su pročešljali i kuću s šest apartmana u centru Novog Vinodolskog, na adresi Oguliska 7. Ondje je uz istražitelje i odvjetnika Krešimira Krsnika bio i Milan Bandić, posvjedočili su nam prvi susjedi koji su ga nakratko uspjeli vidjeti.

Novouređenu kuću mnogi u Novom nazivaju "Bandićevom vilom", premda je ona u vlasništvu tvrtke Tigra Milana Penave. U Novom se proširila priča kako su ključevi apartmana pronađeni upravo kod Bandića, što je, pretpostavljaju naši sugovornici, bio povod za pretragu cijele zgrade. No susjedi kažu kako nikada nisu vidjeli da je Bandić ondje duže boravio, tek je, vele, povremeno kratko navraćao.

>> Bandić i Ljubičić odvezeni u bolnicu pa vraćeni u ćeliju

"Bandićeva vila" zapravo je bila depandansa Ville Rustice u vlasništvu Crvenog križa Grada Zagreba, koja se nalazi u neposrednoj blizini, na adresi Senjska 5, ali je prilikom uređenja Ville Rustice, saznajemo od mještana, ponestalo novca, pa je tvrtki koja je izvodila radove, a riječ je upravo o tvrtki Tigra, taj manji objekt u Ogulinskoj 7 prepušten u njezino vlasništvo. Bila je to "kompenzacija" za obavljene radove, pričaju nam mještani.

Prije otprilike šest godina zgrada uređena, a dograđen je i kat koji je nedavno legaliziran. Naime, "Bandićeva vila" upravo za kat nadvisuje sve ostale kuće u nizu. Nekada su na mjestu "Bandićeve vile" postojale dvije privatne kuće, jedna je bila u vlasništvu čovjeka koji je radio kao domar u Vili Rustica. Kasnije su obje prodane i pretvorene u depadansu Ville Rustice koju potom, na ime neplaćenih radova preuzima tvrtka Tigra Bandićevog kuma Milana Penave, za kojeg se priča kako je jedan od brojnih članova kumske mreže zagrebačkog gradonačelnika, a poznata je i što je za Grad Zagreb radila niz poslova.

Sve o ovom slučaju pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić.

>> Istetovirao si portret Milana Bandića na ruku

>> Bandić može van za pet mjeseci uz zabranu da radi kao gradonačelnik?

Komentara 173

NA
Nadalinaaa
10:51 26.10.2014.

A da malo istražite i famozni kredit od 3.2 milijuna eura obitelji Milanović kojeg im je velikodušno dala Nova Ljubljanska Banka dok traje slovensko-hrvatski vanjskopolitički spor zbog pljačke hrvatskih građana? Posjetite Milanovićeve velebne građevninske parcele i vile u Dubrovniku, dada vidimo kako napreduju radovi.

BI
billynik
10:41 26.10.2014.

Evo još jednom Bandićava vila kad ste već toliko puta to ponovili, vidim držite se one Gebelsove.

TB
Toni broo
10:24 26.10.2014.

Haha... navodno "Bandićeva vila" pa tak deset puta... dobro, jel ima tu nekaj sporno, nezakonito osim medijske histerije, percepcije i priča?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije