Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policijska zaštita

Otkrivena originalna fotografija na kojoj je napravljena fotomontaža Milanke Opačić

fejs montaza
Foto: Facebook
1/10
27.02.2017.
u 18:39

SDP-ov zastupnik u Hrvatskom saboru Joško Klisović potvrdio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u stranačkom sjedištu da je zbog prijetnji zatražena policijska zaštita za Milanku Opačić

Policija je utvrdila da je fotografija na kojoj je potpredsjednica Hrvatskog sabora Milanka Opačić prikazana u majici s četiri ćirilična slova "C" fotomontaža, a sumnjaju da je objavljivanje i distribuiranje te fotografije motivirano mržnjom i netrpeljivošću.

Portal Dnevno objavio je 15. veljače fotografiju Milanke Opačić u majici s četiri ćirilična slova, navodeći da se Opačić "ovjekoviječila na jednom od Serb festivala" te da je teško reći gdje i kada je fotografija nastala, ali da je "fotografija autentična i da nije riječ o photoshopu".

Policija je, međutim, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila da se radi o fotomontaži, dok za objavljivanje i distribuiranje te fotografije sumnjaju da je motivirano namjerom širenja mržnje i netrpeljivosti. "S ciljem prikupljanja svih relevantnih okolnosti ovog događaja policija nastavlja kriminalističko istraživanje", odgovorilo je Ravnateljstvo policije Hini.

Foto: Facebook/ Naš potok

SDP-ov zastupnik u Hrvatskom saboru Joško Klisović potvrdio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u stranačkom sjedištu da je zbog prijetnji zatražena policijska zaštita za Milanku Opačić. Klisović je rekao da zadnja stvar u medijima s majicom koja se imputira Opačić je „kao da nacrtate metu pa eto ekstremisti, tucite“.

Bernardić zatražio policijsku zaštitu

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je fotomontažu protiv potpredsjednice Sabora Milanke Opačić naglasivši da je njezina sigurnost ugrožena, i da je on kao predsjednik stranke zatražio policijsku zaštitu za Milanku Opačić.

– Ne možemo čekati da se nekoga ubije, da bi vlast i institucije reagirale. Koju se to poruku šalje svima ostalima u Hrvatskoj, pogotovo nasilnicima - idite i radite što vas je volja, nema šanse da vas netko sankcioniora jer mi žmirimo na to. Ti nasilnici bi već trebali biti privedeni – istaknuo je. Kako doznajemo Milanka Opačić dobila je policijsku zaštitu.

>> Bernardić traži policijsku zaštitu Milanke Opačić: 'Radi se o hajci koju može spriječiti jedino kazneni progon'

>> Bernardić: Žene u Hrvatskoj su potlačene, kršenje ljudskih prava je zabrinjavajuće

Komentara 54

PI
pinkec
17:04 27.02.2017.

Sad su protiv, a nedavno su bili za slobodu izrazaja, satiru i performans! Sve zavisi od koga je i protiv koga!

TP
tugomir.pokas
16:25 27.02.2017.

Baš je čudno da ju tu i takvu svi ne vole već nekima ide i na živce.Zna li policija šta o umjetnosti kakvu je širio Frljić.neka samo primijene iste kriterije.Ona je javna osoba i podložne kritici javnosti koja ju plaća.

TO
toljaga22
16:27 27.02.2017.

ma to je satira ljudi sigurno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije