Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
disciplinski postupak

Policajcu koji je skinuo dvojezičnu ploču otkaz

igor gilja
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/4
14.12.2013.
u 08:10

Igor Gilja (25) morat će potražiti novi posao, a petorica kolega koja su gledala dok je on skidao ploču vraćaju se na posao

Nakon gotovo dva mjeseca završen je disciplinski postupak protiv šest policajaca PP Ilok zbog skidanja dvojezične ploče sa zgrade Centra za socijalnu skrb u Vukovaru u vrijeme službe. Odlukom Disciplinskog suda za Igora Gilju (25) zatražen je otkaz ugovora o radu, dok će ostalih pet policajaca biti kažnjeno ustezanjem 10 posto jedne mjesečne plaće. Prošla dva mjeseca, koliko su suspendirani, primali su 60 posto osnovne plaće.

Prema neslužbenim informacijama iz PU, sada se čeka samo potpis v. d. načelnika PU vukovarsko-srijemske Miroslava Puža da se pet policajaca vrati na posao dok slučaj Gilja još nije završen. Naime, on ima na raspolaganju još neke zakonske mogućnosti da sačuva radno mjesto. Podsjetimo, Gilja i preostalih pet policajaca bili su angažirani na čuvanju dvojezične ploče u noći od 6. na 7. listopada. Pri kraju smjene ploču je skinuo i odnio Gilja, a ostali su policajci bili u parkiranom vozilu u blizini. Da ploče nema, otkriveno je tek nakon što je na mjesto događaja došla interventna postrojba.

– Dogodilo se u trenutku. Skinuo sam je namah, bez ikakva razmišljanja o posljedicama koje bi mogle nastupiti. Nitko nije znao što ću učiniti, pa ni ja. Iskreno žalim ako sam naštetio ugledu policije – rekao je poslije toga Gilja za Večernji list.

– Ne možemo davati nikakve informacije o ovome slučaju jer je riječ o prvostupanjskoj presudi koju je donio Odjel prvostupanjskog disciplinskog sudovanja u Osijeku. Sve strane uključene u slučaj imaju pravo žalbe na donesenu odluku. Kad ona bude konačna, izvijestit ćemo javnost o tome – rekla je Maja Barbarić, policijska službenica za odnose s javnošću u PU vukovarsko-srijemskoj.

>>'Pogrešno je dati sinu poginulog branitelja da čuva ćiriličnu ploču'

>>Igor Gilja: Tata bi bio ponosan na mene

Komentara 213

Avatar tituš
tituš
08:20 14.12.2013.

Ne brini Igore, hrvatska vlast će znati vrednovati! Tvoje vrijeme tek dolazi, a oni koji su ti uručili otkaz odlaze u nepovrat!

D6
duda_66
08:39 14.12.2013.

Eto i to je pravda.Naša ,,vlada" se kune u zakone i pravdu,Gilji otkaz zato što je skinuo ploču,a onome Saši Sabadušu ni opomena što je skoro ubio Darka Pajčića koji se i danas bori za život tj.u komi je.Valjda jee razlika u tome što je od Gilje tata bio branitelj,a od S.Sabaduša tata bio u četnicima i njega se ne smije dirati a kamoli dati opomenu i to je pravda .

Avatar Topgen
Topgen
08:39 14.12.2013.

Pocelo je ono cega smo se bojali ... Boze cuvaj Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije