Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ušteda ili izbjeglice

Policajci vraćeni s Jadrana zbog priprema za val migranata?

policija
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/3
26.08.2016.
u 21:56

MUP: Zamjetan je porast pokušaja nezakonitog prelaska granice, ali se ne može govoriti o aktiviranju balkanske rute

Policajci iz unutrašnjosti Hrvatske koji su ljeti raspoređeni u policijskim upravama na Jadranu, i koji su ondje trebali ostati do 1. rujna, iznenadno se vraćaju u matične uprave. I dok u PU vukovarsko-srijemskoj navode da se policajci ranije vraćaju radi uštede i zbog smanjenog opsega posla s približavanjem kraja turističke sezone, među policajcima se odluka objašnjava mogućim novim migrantskim valom. Već neko vrijeme u medijima se čuju informacije da je oko 2 milijuna izbjeglica smještenih u Turskoj spremno za pokret prema zemljama zapadne Europe. Podsjećaju i na nedavnu policijsku vježbu na mostu kod Batine kada je postavljena željezna ograda u slučaju dolaska migranata.

– U zadnjih mjesec i pol dana zamjetan je porast pokušaja nezakonitog prelaska državne granice, ali se još ne može govoriti o ponovnom aktiviranju zapadnobalkanske rute u odnosu na Hrvatsku. Granična policija izrađuje analize rizika te u skladu s njima angažira dostatan broj policijskih službenika i opreme na najugroženijim dijelovima državne granice. Ministarstvo unutarnjih poslova spremno je zaštititi državnu granicu, stoji u odgovoru MUP-a na pitanje o spremnosti na novi migrantski val.

U isto vrijeme mediji u Srbiji svakodnevno prenose informacije o dolasku migranata koji sada, vrlo često, i ilegalno prelaze državnu granicu. I u samim pograničnim mjestima moguće je vidjeti migrante kako slobodno hodaju gradom. Neki od njih pokušali su ilegalno prijeći i hrvatsku državnu granicu pa ih se nalazilo na kolodvoru u Vinkovcima pa čak i Slavonskom Brodu. U međuvremenu je i premijer Mađarske Viktor Orbán najavio podizanje još jedne ograde na granici s Srbijom.

Načelnica Općine Tovarnik Ruža Veselčić Šijaković kaže da zasad nema informacija o mogućem novom migrantskom valu: – Policija je, kao i obično, prilično škrta na riječima. Nemamo informacija, ali vidimo više policije, interventne policajce...

>> Kovač o mađarskom zidu: RH će suradnjom spriječiti da je preplave izbjeglice

Komentara 73

PU
puf
22:22 26.08.2016.

Testirajte svoju moc zapazanja Na gornjoj slici samo rijetki uspjevaju vidjeti zenu ili dijete. Jesli li I ti jedan od njih?

DA
Darko22
22:24 26.08.2016.

U redu je, inicijativa Dobrodošli, drug Milanović i Ostoja, te brojne "ANTIFA" udruge su sigurno spremni udomiti sirote izbjeglice u svoje domove

PS
ps25
22:09 26.08.2016.

Karte se djele na svijetskoj geopolitickoj sceni. Vecinom ih djeli Soros i njemu slicni masoni u sluzbi zloga, valja se naci na pravoj strani ove duhovne bitke. Spremimo se za Kralja svih kraljeva, Isusa Krista!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije