Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
armin tatarević

Policajci posuđuju košulje da bi izgledali pristojno u medijima

Armin Tatarević
20.11.2014.
u 19:00

Predsjednik Sindikata pravosudne policije Armin Tatarević o razlozima nezadovoljstva zatvorskim sustavom

Što ste tražili, a što dobili na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu pravosuđa?

Tražili smo razgovor s ministrom jer smo nezadovoljni stanjem u zatvorskom sustavu. On će nas primiti u četvrtak pa smo zato odustali od planiranog prosvjeda dan prije.

Zašto ste htjeli prosvjedovati i tko vas podupire?

Nezadovoljni smo ulaskom u centralni obračun plaća (COP) jer nam posljednjih mjeseci nisu plaćani ni praznici ni prekovremeni zato što to sustav ne prepoznaje. Samo u kolovozu, kada su bila dva praznika, ljudi su zakinuti za prosječno 700 kuna. Već smo pripremili tužbe, ali sada smo dobili obećanje da će nam taj novac vratiti, kao i novac od pogrešno obračunatih plaća tijekom godišnjeg. Za prosvjed imamo potporu NSH te Sindikata lokalnih i državnih službenika i namještenika.

Jesu li plaće jedini razlog nezadovoljstva?

Ne. Stanje u zatvorskom sustavu nikad nije bilo gore. Policajcima koji vode Bandića ili Sanadera posuđujemo košulje da pristojno izgledaju u medijima. Nemamo psihološku pomoć. Štedi se na krivim mjestima.

>>Lov na kriminalce preko Twittera

>>Štednja: policajci neće dobivati nezapaljive odore

Komentara 3

DU
Deleted user
19:23 20.11.2014.

a kad vode neke druge, šta se onda dešava s košuljama...

SO
sohnahoakasaa
00:27 21.11.2014.

Ničega i ništa ne postoji u builo kojem segmentu ovog društva što je smisleno. Sve je u rasulu zbog ove pošasti i zla od vlasti. Štetočine ....

CA
caricazg
06:52 21.11.2014.

nakon velike pljačke Sanadera i njemu bliskih domoljuba ..sad nemamo za košulje poštenim policajcima da istog tog Sanadera sprovode po sudnnicama.....jadni branitelji okreću se u zemlji....od muke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije