Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICAJAC postao zvijezda

Vozaču dao 50 kn: Vratio ili ne, neka ti je sa srećom

Nikola Morović
Foto: PU ličko-senjska
1/2
29.08.2014.
u 20:05

Bilo je sličnih događaja i prije, ali niti jedan nije došao u medije. Drago mi je da sam pomogao čovjeku, ipak smo mi policija, uvijek na usluzi našim građanima, kazao nam je 45-godišnji Nikola Morović

Simpatičan i veseo karlobaški policajac Nikola Morović zasut je pozivima prijatelja, rodbine i kolega koji su puni ponosa zbog njegove pomoći gladnom i žednom vozaču kamiona kojemu je pomogao posudivši mu 50 kuna za sendvič i vodu.

- Ugodno sam iznenađen mnogim pozivima koji su krenuli još sinoć kada je vijest objavljena na portalima. Nisam se nadao ovome. Bilo je sličnih događaja i prije, ali niti jedan nije došao u medije. Drago mi je da sam pomogao čovjeku, ipak smo mi policija, uvijek na usluzi našim građanima - kazao nam je 45-godišnji policajac koji je u službi od 1990. godine. Ponosno ističe kako je bio dragovoljac Domovinskog rata, a u Karlobag je stigao prije 14 godina. Kroz šalu priča da se udao u Devčić Dragu, ima dvoje male djece, sina i kćer, a rodom je iz Jadrtovca nedaleko Šibenika.

Foto: PU ličko-senjska

Kazao nam je kako mu je tu večer 13. kolovoza, radeći u noćnoj smjeni u prometnoj ophodnji, na benzinskoj crpki u Karlobagu prišao Rino Žgrablić u vidno lošem stanju. Žalio mu se da je gladan i žedan, da ga boli želudac i zamolio 20 kuna uz obećanje da će ih vratiti nudeći osobnu iskaznicu kako jamstvo. Objasnio je kako je sav novac potrošio u Zadru na popravak kvara na kamionu.

- Nisam htio osobnu uzeti, dao sam mu 50 kuna i rekao – vratio, ne vratio, neka ti je sa srećom. Kupio je sendvič i vodu i ostao prespavati. Razmijenili smo kontakte, zvao me neki dan hoćemo li popiti piće no zbog tereta koji je vozio morao je autocestom. Bit će prilike da ga vidim i bit će mi drago, kazao nam je dobro raspoloženi policajac Morović. Medijska pažnja mu ne smeta, kaže, kada već tako mora biti.

- Odgajan sam po kršćanskim načelima i time se ponosim. Uvijek bi pomogao - kazao je.

Iako je od susreta Nikole i Rina na karlobaškoj benzinskoj prošlo više od dva tjedna, događaj je izašao u javnost nakon što je vozač kamiona poslao policiji zahvalnicu i pohvalu prijatelju policajcu. U njoj je napisao kako se zahvaljuje policajcu Moroviću "na humanoj pomoći te želim svima vama puno zdravlja u životu i srdačno vas pozdravljam. I vraćam 50 kuna".

Komentara 29

Avatar patriot-2010
patriot-2010
20:09 29.08.2014.

Zahvaljujem Večernjem na POZITIVNOM članku. Više ovakvih članaka molim... sigurno ima materijala

BA
baniček
20:21 29.08.2014.

ja sam danas POKLONIO čovjeku 100 kn koji skuplja boce iz smeća i jedva hoda , i nisam ga tražio da mi išta vrati...inače radim za 2300 mjesečno u privatnoj službi i nisam u novinama...ali možda budem ak krenem protivv sistema koji vrednuje podobne, nemrem protiv sebe.

Avatar rangojack
rangojack
20:42 29.08.2014.

Bravo ...puno srece i zdravlja vam zelim..!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije