Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Planinska

Polančec, Šuker, Jandroković i Biškupić svjedočit će na suđenju Sanaderu

Ivo Sanader
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
22.10.2015.
u 13:11

Oni su bili na sjednici Vlade na kojoj se odlučivalo o kupnji zgrade u Planinskoj

U nastavku suđenja za aferu Planinska svjedočila je knjigovodstvena vještakinja koja je objašnjavala navode svog vještačkog nalaza. Obrana Ive Sanadera predložila je da se kao svjedoci saslušaju Damir Polančec, Ivan Šuker, Gordan Jandroković i Božo Biškupić.

Kako su objasnili, oni su bili na sjednici Vlade na kojoj se odlučivalo o kupnji zgrade u Planinskoj, a jedna od okolnosti na kojoj je njihovo saslušanje predloženo jest je li Ivo Sanader na njih radio pritisak da se spomenuta zgrada kupi. Sud je prihvatio taj prijedlog Sanaderove obrane pa će spomenuta četvorka biti saslušana na raspravi 4. studenoga. Sanaderova obrana tražila je i da se procijeni vrijednost cijele imovine Stjepana Fiolića te pogotovo tijekovi novca, s obzirom na to da je Fiolić u svojoj obrani naveo da je Sanaderu dao oko 17 milijuna kuna.

O tom prijedlogu obrane, kao i o prijedlozima obrane Mladena Mlinarevića za dodatnim financijsko-knjigovodstvenim vještačenjima, sud će odlučiti naknadno. Inače, tim prijedlozima obrane Ive Sanadera protivio se i USKOK, ali i obrana Stjepana Fiolića, a u vezi s procjenom Fiolićeve imovine, branitelj Stjepana Fiolića Branko Šerić kazao je da je vrijednost Fiolićeve imovine u trenutku potpisivanja kupoprodajnog ugovara za zgradu u Planinskoj bila 40 milijuna eura.

>> Obrana sudu predala novu dokumentaciju

Komentara 51

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:44 22.10.2015.

Cirkus u režiji teatrologa Salamandera.

LU
Luka1710
17:22 22.10.2015.

Treba te HDZ-ovce sve zatvorit. Nitko ništa nije znao, a koliko su dobivali svaki mjesec od ćaće?

RI
rikavac
17:11 22.10.2015.

Sve postenjacine do postenjacine ce svjedocit nema sta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije