Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alarmantni podaci

Pola hrvatskih srednjoškolaca homoseksualnost smatra bolešću ili poremećajem

Homoseksualnost
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/6
21.02.2017.
u 10:40

Negativna društvena klima prema LGBT osobama u Hrvatskoj itekako je prisutna pa i unatoč pozitivnim promjenama u zemlji

Gotovo polovina hrvatskih srednjoškolaca homoseksualnost smatra bolešću, a LGBT osobama zabranili bi govore u javnosti. Hrvatska se nalazi na samom vrhu zemalja Europske unije po broju LGBT osoba, kako piše Novi list.

Pravobraniteljica Višnja Ljubičić tvrdi da su LGBT osobe zbog svoje spolne orijentacije ili rodnog identiteta doživjele neki oblik nasilja. Negativna društvena klima prema LGBT osobama u Hrvatskoj itekako je prisutna pa i unatoč pozitivnim promjenama u zemlji. 

Još 2016. godine GOOD inicijativa, GONG i Institut za društvena istraživanja doznali su da 48 posto srednjoškolaca homoseksualnost smatra poremećajem ili bolešću, dok polovina smatra da bi LGBT osobama trebalo zabraniti javne istupe jer time loše utječu na mlade. Gotovo trećina (29 posto) smatra da LGBT osobama treba zabraniti rad s djecom, dok dvije trećine (65 posto) drži da LGBT osobe ne trebaju javno isticati svoju seksualnu orijentaciju.

>> Već nakon prvog susreta znali smo da to neće biti samo avantura

Komentara 39

FR
fred70
10:56 21.02.2017.

Sad čete nam još reči da su ustvari oni (hrvatski srednjskolci) ti koji su bolesni,ili? Na kraju če zavrsiti tako da je biti pedofil također seksualna orijantacija, ni slučajno bolest ili poremečaj....... gdje je granica između bolesnog i normalnog ii tko određuje te granice? Po nekima je biti kleptoman takđer strukovna orijentacija a ne bolest....... :-) zasto ich onda kažnjavati?

DU
Deleted user
10:51 21.02.2017.

zaključak je da Soroš mora pojačati plaćanje parazita i propagande preko Hr medija.

UN
unbekant
10:58 21.02.2017.

I djeca su potpuno u pravu,jer kako bih se ta moglo drugacije nazvati,bravo za nasu mladez.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije