Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVRTLJIVA VELJAČA

Stiže promjena: Vrijeme će nam pokvariti vikend!

kiša
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
24.02.2017.
u 11:10

Sutra se očekuje pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, u Dalmaciji i s grmljavinom, a u gorju uglavnom sa snijegom

Iako je zima popustila svoj čvrst stisak, čini se kako ćemo na proljeće ipak morati još malo pričekati. Nakon ugodnih temperatura ovog tjedna, sve će pokvariti tmuran vikend: stiže nam promjena vremena, nagli pad temperatura, kiša, a ponegdje i snijeg.

Uz zahlađenje kasno poslijepodne i u noći na subotu u gorju će padati snijeg, a moguće je i stvaranje snježnog pokrivača, javlja DHMZ. Malo snijega može ponegdje pasti i u nizinama. Na sjevernom Jadranu i u gorskim područjima mjestimice se očekuju obilne oborine.

Puhat će umjeren i vrlo jak jugozapadnjak i jugo, prema kraju dana i u noći okrenut će na sjeveroistočni vjetar, a na sjevernom i srednjem Jadranu na buru, ponegdje i olujnu. 

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti od 11 do 17°C, ali se poslijepodne i navečer očekuje zahladnjenje.

Sutra se očekuje pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, u Dalmaciji i s grmljavinom, a u gorju uglavnom sa  snijegom. Zatim se najprije na sjevernom Jadranu te u zapadnim predjelima očekuje prestanak oborina i djelomično razvedravanje. 

Poslijepodne i navečer oborine će posvuda prestati uz smanjenje naoblake. Vjetar povremeno umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena i vrlo jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od -1 do 4, a na Jadranu od 5 na sjevernom do 11 °C na južnom. Najviša dnevna od 6 do 10, u gorju niža, a na Jadranu od 8 do 14 °C.

>> Pripremite se za temperaturni šok: Sutra navečer snijeg!

>> VIDEO Ovako Dalmatinac u Njemačkoj čisti snijeg

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije