Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAČAN PROMET

Na Bregani se čekalo i do dva sata, na Rupi i Pasjaku sat vremena

Gužve na granicama
Foto: Davor VišnjićPIXSELL
1/10
17.04.2017.
u 22:49

Hrvatski autoklub podsjeća da se zbog sustavnih graničnih kontrola na svim graničnim prijelazima tijekom dana očekuju i duža čekanja pa mole vozače za strpljenje.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima (u 22.45):

na ulasku: Bajakovo, Gornji Brgat, Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška i Ličko Petrovo Selo;
na izlasku: Bregana, Plovanija, Kaštel, Požane, Pasjak, Rupa, Bregana Naselje, Macelj.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima: Bregana, Macelj i Rupa.

Na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak, u Primorsko-goranskoj županiji, za izlaz iz Hrvatske prema Sloveniji čekalo se danas poslijepodne približno sat vremena, kako je izvijestila Postaja granične policije u Rupi. Na oba prijelaza za izlaz iz Hrvatske bila su otvorena po tri izlazna traka.

Na graničnim prijelazima na vanjskoj granici EU u Slavonskom Brodu, Slavonskom Šamcu i Staroj Gradiški velike gužve vladale su poslijepodne. Provjere su se odvijale po uobičajenoj proceduri, a po potrebi radile su se i ciljane kontrole. Na ulasku u Hrvatsku čekalo se više od sat vremena. Na Bregani se u jednom trenutku čekalo i do dva sata.

Iz policije su se potrudili što je više moguće olakšati muke i skratiti čekanje putnicima pa je angažiran povećan broj policijskih službenika na kontroli, a otvoreni su i dodatni prometni traci. Unatoč tome, kolone i čekanja nisu se mogli izbjeći.

Kako smo doznali, desetak putnika imalo je i neočekivane probleme na putu. Naime, oni su iz Bosne na granični prijelaz u Slavonskom Brodu stigli s probušenim gumama. Iz hrvatske granične policije upoznali su kolege na drugoj obali Save o tim događanjima, a oni su obećali kako će sve poduzeti da se tako nešto ne ponovi.     

Ključne riječi

Komentara 64

I1
ing-12345
09:27 17.04.2017.

Vrijeme je da hrvatska pomorska policija počne kontrolirati svaki brod koji plovi za i iz luke Kopar na način da ih skrene u luku Rijeka i da svaki brod detaljno pregledava npr dva tjedna. Sigurno će se ove gužve na kopnenoj granici nakon toga vrlo brzo smanjiti.

LC
Lepi Cane
10:38 17.04.2017.

Zlovencima treba uvesti pomorsku blokadu, a naša nesposobna vlada neka da ostavku, papci damo se maltretirati od 3 Janeza.

DU
Deleted user
21:14 17.04.2017.

ako se jako bumo zamerili hrvatima ne buju nam mojce na leto zadovoljene prišle nazaj z morja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije