Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIMSKI UVJETI

Pogoršanje vremena: Olujni vjetar i snijeg stvaraju probleme u prometu, prevrnuo se kamion kod Gornjeg Jelenja

kamere autocesta
Screenshot
24.02.2017.
u 23:25

Zbog slijetanja teretnog vozila na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Jelenja u smjeru Zagreba vozi se otežano.

Kao što se i najavljivalo, Hrvatsku je zahvatilo pogoršanje vremena zbog čega je došlo do problema u prometu. Tako je zbog olujnog vjetra od 23 sata autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC27 i DC50), javlja HAK.

Od 20,40 sati zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3. Zbog zimskih uvjeta između Bosiljeva i Kikovice zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Zbog slijetanja teretnog vozila na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Jelenja u smjeru Zagreba vozi se otežano.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obrnuto.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, staru cestu kroz Gorski kotar (DC3), Ličku magistralu (DC1) kao i državnu cestu DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zbog olujnog vjetra na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga dodatno zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Snijeg mjestimice pada u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, dok su kolnici mjestimice mokri i skliski od kiše u većem dijelu zemlje. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Snijeg u gorju i u subotu

U noći i ujutro bit će pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, u Dalmaciji i grmljavinom, a uglavnom u gorju snijegom. Zatim se najprije na sjevernom Jadranu, te u zapadnim predjelima očekuje prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Poslijepodne i navečer oborine će posvuda prestati uz smanjenje naoblake. 

Vjetar povremeno umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena i vrlo jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od -1 do 4, a na Jadranu od 5 na sjevernom do 11 °C na južnom. Najviša dnevna od 6 do 10, u gorju niža, a na Jadranu od 9do 14 °C.

>> Stiže promjena: Vrijeme će nam pokvariti vikend!

>> Pripremite se za temperaturni šok: Sutra navečer snijeg!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije