Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pet plus

Djeca u Vladi održala sjednicu: Krenimo u život bez ovisnosti

Imam stav
Foto: ''
1/2
16.11.2013.
u 14:05

Videospot udruge PET PLUS dio je programa Imam stav, koji u školama promovira prevenciju ovisnosti kod djece i mladih

- Krenimo u život bez ovisnosti. Nije važno koje si stranke i vjeroispovijesti, naše različitosti su nevažne, ako imamo isti cilj - živjeti bez ovisnosti - zaključak je to sa sjednice Vlade, prikazane u videospotu koji je snimila Udruga PET PLUS.

Spot Imam stav snimljen je na autentičnoj lokaciji dvorane Vlade na Markovu trgu, a premijer i ministri su učenici.
- Udruga PET PLUS provodi program Imam stav uz podršku Ministarstva zdravlja, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje i Vladinog ureda za suzbijanje zlouporabe droga u osnovnim školama već treću godinu - objašnjavaju iz udruge.

Ovakvi videspotovi, kao i radio jinglovi, vrlo su moćan alat prevencije ovisnosti, napominju iz udruge, a upravo Imam stav promiče pozitivno i zdravo ponašanje, čime se utječe na prevenciju pušenja, korištenja alkohola, kanabisa i drugih opojnih sredstava.

Program Imam stav/ Unplugged najučinkovitiji je europski školski program prevencije kojemu su ciljana skupina mladi od 12 do 14 godina i njihovi roditelji. Program je inovativan, razvijen kao rezultat više zemalja Europske unije u okviru projekta EU-Dap - European Drug Addiction Prevention (Europski projekt prevencije ovisnosti o drogi). Taj uspješan europski program prevencije temelji se na učenju životnih vještina i konceptu socijalnih utjecaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije