Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezapamćeni garbin

Orkanski jugozapadnjak harao Visom: Uništene ceste, riva i kuća u Komiži

olujno jugo komiža
Foto: DVD Komiža
1/14
31.01.2015.
u 17:11

Ovo nevrijeme uzrokovano je olujnim Garbinom (nezapamćenim zadnjih 20-tak godina) napravilo je veliku štetu na cestama i samoj rivi, te u jednoj kući

Pune ruke posla danas su na otoku Visu imali vatrogasci DVD Komiža nakon olujnog jugozapadnjaka koji je tijekom noći uništavao sve pred sobom. Ovo nevrijeme uzrokovano je olujnim Garbinom (nezapamćenim zadnjih 20-tak godina) napravilo je veliku štetu na cestama i samoj rivi, te u jednoj kući, piše DVD Komiža.

Tako su jutros u 6.55 sati, nakon dojave obitelji Prohaska da im je poplavila kuća uslijed prodora mora, četvero članova DVD-a Komiža otišlo je na intervenciju.

Po dolasku započelo se sa ispumpavanjem mora pomoću Honda pumpe te su kasnije pomoću plastičnih posuda izbacili more u potpunosti. Riječ je o kući koja se nalazi u blizini mora, kojoj su podivljali valovi razbili vrata i kompletno uništili interijer. Osim što su članovi ispumpali more, pomogli su i iznijeti razbijene i uništene stvari iz kuće.

Tijekom cijele jučerašnje večeri i noći imali su niz intervencija, najčešće izvlačenja brodica i spašavanja s podivljalog mora. 

>> Orkansko jugo divljalo Dalmacijom: Trudnicu s Hvara prevezli trajektom

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
17:23 31.01.2015.

Ne znam sto je "olujni Garbin", "podivljali jugozapadnjak" je (smijesna) prica za sebe, a ispumpavanje mora Honda pompom stavlja clanak u razred placenih promotivnih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije