Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20. godina od Oluje

Pogledajte fotografije s generalne probe svečane proslave u Kninu

Oluja mimohod Knin
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/21
03.08.2015.
u 11:47

Uoči 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja u Kninu održana je generalna proba svečane proslave.

Uoči 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja u Kninu danas je održana generalna proba svečane proslave. Letovima iznad grada su i piloti MIG-ova vježbali za proslavu 20. obljetnice Oluje. 

Prema preliminarnom programu središnje proslave koja će se održati 5. kolovoza već u 7 sati ujutro će se održati budnica ulicama grada, a potom će slijediti mimohod svečanog postroja Oružanih snaga.

Izaslanstva Sabora i Vlade, koje će predvoditi Josip Leko i Zoran Milanović, vijence i svijeće ispod spomenika Hrvatske pobjede "Oluja 95" će položiti u 8.15 sati. Pola sata kasnije na kninskoj tvrđavi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svečano će otvoriti muzej "Oluja 95", a okupljenima će se obratiti i gradonačelnica Knina Josipa Rimac te ministar kulture Berislav Šipuš.

Potom će uslijediti središnja svečanost proslave na kninskoj tvrđavi pa će se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ispred zgrade Muzeja grada Knina susresti sa zborom branitelja i udrugama proizašlim iz Domovinskog rata. U 10.20 sati održat će se mimohod visokih državnih i vojnih uzvanika s kninske tvrđave predvođen svečanim postrojem OS RH, MUP-a, povijesnih postrojbi prema crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta.

Svečanu misu za poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu u toj će crkvi predvoditi zagrebački kardinal nadbiskup, kardinal Josip Bozanić. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović  položit će vijence i zapaliti svijeće ispred Spomenika hrvatske pobjede Oluja '95 nakon mise, a potom će se uz gradonačelnicu Knina i predstavnika branitelja obratiti okupljenima, stoji u Preliminarnom programu središnje proslave koju je objavio MORH.

>>U mimohodu će koračati i 450 hrvatskih branitelja

>>Mimohod će u 'kockici' predvoditi legendarni piloti Selak i Ivandić

Komentara 13

BU
Bulaba
10:53 03.08.2015.

Trebalo je složiti i neki igrokaz s traktorskom bežanijom na čelu s Pupovcem, Teršeličkom, Frljićem, Pusićkom, Josipovićem, Milanovićem i Savom Štrbcem.

Avatar guza guzic
guza guzic
11:37 03.08.2015.

Jako ljepo cestitam predsjednice cestitam vam,oni su mislili totalno ignorirati Knin ove godine,na njihovu zalost to ce biti jako uljudna proslava sa mnogo znacaja i sadrzaja...kako je lipo vidit ove ratne postrojbe,sve cestitke predsjednice

Avatar šokac_divani
šokac_divani
20:37 03.08.2015.

"Korak ide za korakom, mladi hrvat pod barjakom, boj se bije, bije, hrvatski se barjak vije, za slobodu i za dom, Hrvatski dom!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije