Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRO DEMOSKOP

Podrška Mostu pala na 8,7 posto, Vlada ocijenjena slabom trojkom

Sabor
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
04.12.2016.
u 14:50

Na vrhu ljestvice pozitivnog doživljaja hrvatskih političara je premijer Andrej Plenković s 23,6 posto. Na drugom je mjestu predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s 12,8 posto

Najnovije istraživanje Cro Demoskopa trajalo prva tri dana u prosinca, a najdražom političkom strankom pokazao se HDZ s 31,3 posto, dok je SDP na drugom mjestu s izborom od 25,2 posto. Zatim slijedi Most s 8,7 posto pa Živi zid s 4,5 posto, kako navodi HRT,

Na vrhu ljestvice pozitivnog  doživljaja hrvatskih političara je premijer Andrej Plenković s 23,6 posto. Na drugom je mjestu predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s 12,8 posto, a na trećem "nitko" s izborom od 12,6 posto. Anka Mrak Taritaš zauzela je četvrto mjesto s izborom od 6,9 posto, a Davor Bernardić peti s izborom od 4,8 posto.

U najpozitivnije političare svrstali su se Zoran Milanović(4,4%), Ivan Pernar (3,9%), Zlatko Hasanbegović (3,9%), Zdravko Marić (3,5%) i Božo Petrov (3,2%). Najnepopularniji političar je Tomislav Karamarko, a ga slijede Zoran Milanović i Zlatko Hasanbegović. 

Čak 55,2 posto stanovnika smatra da Hrvatska ide u pogrešnom smjeru, a 32,3 posto ne podržava smjer kretanja zemlje. Najveći udio društvenih optimista bilježi se među glasačima HDZ-a (77,4%) i Mosta (48,6%). Glasači SDP-a su znatno rjeđe društveni optimisti (22,2%), a najmanji udio je zabilježen među glasačima stranke Pametno (13,3%). 

Vlada Andreja Plenkovića u prvom mjesečnom ocijenjena je s ocjenom 2,62, a Sabor bilježi ocjenu od 2,44. Kao najvažnije teme mjeseca istaknule su se afere s mesom, porezna reforma te iseljavanje iz Hrvatske. 

>> Plenković na vrhu, a Pernar već nakon mjesec dana među najpopularnijim političarima

Komentara 20

DU
Deleted user
15:29 04.12.2016.

Je li to ona agencija prema kojoj Josipović i Partija i dalje vladaju, a Hrvatska propada?

Avatar TAJSAM
TAJSAM
15:41 04.12.2016.

Ovo su napisali pa poslije toga se pjeva, Laž sve je bila laž svaka tvoja riječ ljubavi moja. Sad je i ovaj natpis laž po pritisku komunista što če opet biti sve veći jel nikad nije sprovedeena čistka u novinarskim krugovima. Mislim da je vrijeme da se prestane sa lažima i proganjanje Hrvata. Pozdrav dobrim ljudima

ŠT
ŠtoReći
22:32 04.12.2016.

Cro Demoskop, čemu spominjanje karamarka, nema ga pola godine u politici? je li karamarko prvi najnepopularniji kako ne bi vidjeli četvrtoga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije