Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jakovčić upozorio:

'Podizanjem zapreka na granici Slovenija ponovno dolijeva ulje na vatru'

ivan jakovčić
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
27.10.2016.
u 13:26

Jakovčić je upozorio Europsku komisiju na alarmantno stanje po pojedinim zemljama zapadnog Balkana

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić upozorio je u govoru na plenarnoj sjednici u Strasbourgu Europsku komisiju na poteze Slovenije koja na hrvatsko-slovenskoj granici ponovno podiže zapreke, poručivši da je takvo ponašanje potpuno neprihvatljivo, priopćio je danas ured zastupnika.

“Europsku komisiju upozoravam na alarmantno stanje u pojedinim zemljama zapadnog Balkana. Nezakoniti referendum u Republici Srpskoj, pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, zabrinjavajuće stanje na Kosovu i u Makedoniji - svi ti događaji traže adekvatno reagiranje EU-a", kazao je.

"Skrećem pozornost i na poteze jedne zemlje članice s tog područja. Slovenske vlasti, iz samo njima poznatih razloga, na hrvatsko-slovenskoj granici ponovno podižu prepreke, zidove i žicu. Hrvatska na granici prema BiH i Srbiji nije, u jeku izbjegličke krize, podizala nikakve zapreke. Ni nova hrvatska vlada, prema nedavnim izjavama njezinih čelnika, ne namjerava postavljati zapreke na hrvatskoj granici. Pitam Europsku komisiju je li svjesna da, svojim potezima, Slovenija ponovno dolijeva ulje na vatru na području balkanske migrantske rute. Osuđujem takvo potpuno neprihvatljivo ponašanje Slovenije”, istaknuo je Jakovčić.

Ključne riječi

Komentara 3

SI
Sirus
20:38 27.10.2016.

Zašto mu Mađarska ograda ne smeta, vidim da nije ni spomenuta?

TR
tragurion1954
16:06 27.10.2016.

Jakovčiću, Slovenija nije na Balkanu. Nije ni Hrvatska na Balkanu! Koliko si u školi imao iz geografije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije