Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužnica puna laži

Počinje suđenje nesuđenoj šefici Fonda za zaštitu okoliša

Sanja Kalambura (1)
Patrik Macek/PIXSELL
15.05.2012.
u 18:16

Sanja Kalambura optužena je za zloporabu položaja i ovlasti. Prijavio ju je bivši šef Vinko Mladineo koji i sam ima problema sa zakonom

Koncem idućeg tjedna na optuženičku će klupu Županijskog suda u Zagrebu sjesti Sanja Kalambura, nesuđena šefica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Tereti je se za zloporabu položaja i ovlasti zbog slučaja iz 2006. kada je u tom fondu radila kao voditeljica projekta iz područja zaštite okoliša.

Kalambura tvrdi da je optužnica puna laži i da je nastala u režiji bivšeg šefa Fonda Vinka Mladinea, koji i sam ima problema sa zakonom. Mladineo je, naime, optužen u slučaju Fimi medije da je fond oštetio za 1,7 milijuna kuna, a Kalambura je krunska svjedokinja. Kalamburu je 2010. prijavio jer je, tvrdi, istraga u fondu, koja je provedena nakon prijave načelnika Perušića Ivice Turića, utvrdila da je Kalambura s Božom Milkovićem, pročelnikom općine, Srđanom Černijem, svojim prijateljem, i Wernerom Trautmannom omogućila protupravno prisvajanje 400.000 kuna na štetu fonda.

Ime S. Kalambure široj je javnosti postalo poznato kada je ministrica Mirela Holy najavila njezino imenovanje unatoč podnesenoj optužnici. Iako je ministrica tvrdila da ima informaciju da će optužnica biti odbačena, to se nije dogodilo. Kalambura je na kraju bila imenovana u fond jer je pogreškom službenica Općinskog kaznenog suda ishodila potrebnu potvrdu da se protiv nje ne vodi kazneni postupak i prošla natječaj. Dužnosti je razriješena svega nekoliko dana zatim.

Komentara 23

MA
malamlak
19:03 15.05.2012.

... jer je pogreškom službenica Općinskog kaznenog suda ishodila potrebnu potvrdu da se protiv nje ne vodi kazneni postupak i prošla natječaj. ___________________ ovaj pravosudni škandal u kojem je sudjelovala vladina dužnosnica Holy, ova Kalštura i djelatnica na općinskom sududu je brže bolje zataškan i pirkazan kao zabuna. No čim je Kalžtura tražila potvrdu znala je da će je dobiti uprkos kaznenom postupku protiv nje inače ne bi ni pokušala ishoditi je.

DE
deus ex machina
19:49 15.05.2012.

SANJA....AKO TREBA.... Ne mogu se oteti razmišljanjima o tome kaoko bih ja ovu krasnu ženu tješio \"svim sredstvima\" io na \"sved načine\". mladineo , šuftu jedan , kaj ti delaš.

JS
jsestak
18:41 15.05.2012.

pa kaj je ona optužena???????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije