Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARIŠIĆ POTVRDIO

Počinje kurikularna reforma – novi predmet informatike kreće ove godine

Pavo Barišić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
17.02.2017.
u 12:04

– Dokumente koji su napravljeni analiziramo, a neke od njih ćemo i primijeniti – najavio je tako ministar obrazovanja Pavo Barišić

Već pripremljen nacionalni kurikul iz predmeta informatike počet će se primjenjivati još ove godine, u jesen, kada počinje nova školska godina.

– Dokumente koji su napravljeni analiziramo, a neke od njih ćemo i primijeniti – najavio je tako ministar obrazovanja Pavo Barišić, a na ponovljeno pitanje potvrdio je da je jedan od tih predmeta i informatika. 

Uostalom, prije nekoliko dana ministar je najavio modernizaciju tog predmeta u osnovnim i srednjim školama. Ovim potezom tako je službeno i konačno počela primjena kurikularne reforme, odnosno konačna modernizacija obrazovanja budući da učenici nastavni program prate po zastarjelom modelu obrazovanja.

>> Jokić: Ovo je zemlja u kojoj izgubiš izbore, a onda dva mjeseca ne dolaziš na posao

>> 10 zanimanja nestaje jer ih u Hrvatskoj nitko ne želi

Komentara 16

SO
Somelier
12:57 17.02.2017.

Po pitanju kurikula mislim da Barišića treba smjeniti. Ne zbog toga da bi bio kriv zbog plagiranja već zbog toga što će sada popustiti oporbi i ostalim štetočinama da proguraju svoje programe a sve samo da ga dalje ne napadaju.. Još sada mi je kosa u zraku od Jokićeve reforme kada sam čitao lektiru za djecu od 12 godina. Bude li to prošlo onda nismo zaslužili da imamo državu.

Avatar Dr.Hook
Dr.Hook
13:14 17.02.2017.

Barišić je upravo otkrio da su izašli windowsi 95..Sad će ih uvest u sve škole.

SD
sdpesticid
15:33 17.02.2017.

ctrl+v i ctrl+c... spada samo u informatiku ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije