Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pićan

Počinje jubilarni LegendFest – uživajte u tri dana bogatog programa

Pićan
Foto: PR FOTO
1/7
31.07.2015.
u 10:08

Svi programi odvijat će se od 18 do 24 sata, a besplatni su za posjetitelje.

Šrige i štriguni, divovi i patuljci, vile i vilenjaci, samo su neka od mitskih bića koja će danas zauzeti ulice pićanskog starog grada i do nedjelje oživjeti neke od najpoznatijih istarskih mitova i legendi na jubilarnom desetom LegendFestu Pićan.

Već danas će na više od 20 lokacija biti održano 20-ak predstava, izložbi, performansa i glazbenih nastupa. Riječki Ri Teatar izvest će predstave Pažnja! Gusari kapetana Morgana pljačkaju!, Glulo i Smrlo u Štrililandu i Legendu o Grobničkoj bitki, Bratstvo sv. Mihovila predstavu Lov na vješticu, a Centar za kulturu Pokret Zvuka predstavu Zov Kelta. Kompilaciju najboljih priča za djecu pripremila je Maja Ćorović, dok će o priče nadnaravnim bićima Istre i Pićna kazivati Elis Baćac. Tu su i predavanja Vitomira Belaja o praslavenskim mitskim bićima i Korada Korlevića o astroarheologiji i kamenim krugovima, izložbe Štrige i štriguni Ive Lulić i Zdenka Bašića i LegendExpo 10 godina. Iz današnjeg programa valja izdvojiti i predstavljanje dokumentarnog filma „Je letrika ubila štrige“ te glazbeni dio festivala, fado koncert Jelene Radan i koncert pazinskog etno sastava Veja.

Inače, ovogodišnji festival narodnih priča, legendi i mitova Istre programski je presjek najboljeg iz proteklih deset godina festivala, pa će tako u tri dana biti održano niz predstava, koncerata, projekcija filmova, predavanja, izložbi i drugih sadržaja u kojim sudjeluje čak 200-injak umjetnika iz cijele Hrvatske. Svi programi odvijat će se od 18 do 24 sata, a besplatni su za posjetitelje.

Detaljnije informacije o festivalu mogu se vidjeti na web stranici www.legendfest.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije