Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uobičajenom dinamikom

Počele isplate povrata poreza

porezna
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
26.05.2015.
u 08:45

Porezna uprava je prošli tjedan objavila kako će se 'obrade godišnjih prijava i isplate povrata odvijati kontinuirano, uobičajenom dinamikom, prema redoslijedu prijava područnih ureda.'

Danas počinje isplata poreza po godišnjim prijavama poreza na dohodak za 2014. godinu.

Podsjetimo, Porezna uprava je prošli tjedan objavila kako će se 'obrade godišnjih prijava i isplate povrata odvijati kontinuirano, uobičajenom dinamikom, prema redoslijedu prijava područnih ureda.'

 - Plan obrada godišnjih prijava redovito će se objavljivati na internet stranicama Porezne uprave. Od 01.01.2014. godine uvedeno je novo praćenje ostvarivanja dohodaka, doprinosa i ostalih primitaka poradi čega su mijenjani obrasci koje podnose isplatitelji kao i pravila iskazivanja podataka. Navedene promjene utjecale su i na obrade godišnjih poreznih prijava za 2014. godinu a što je rezultiralo kašnjenjem isplata povrata po godišnjim prijavama u odnosu na prethodne godine 15-tak dana, poručili su iz Porezne.

>> Porezna otkrila kada kreće isplata povrata poreza

Komentara 3

DU
Deleted user
09:01 26.05.2015.

Valjda ga bum dobil do 10.-tog mjeseca!!!!!

TH
than
11:09 26.05.2015.

Koji izgovor za kasnjenje. Mjenjanje obrazaca od 1.1. prosle godine.... Ili se radi o nesposobnosti zaposlenih ili se radi o tome da drzava nema para.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije