Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDARNI VIKEND

Kolona pred Sv. Rokom bila je duga 29 kilometara: Gužve na cestama lagano popuštaju, zbog požara zatvoren izlaz Oštrovica

promet
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/8
30.07.2016.
u 19:15

Kolona pred naplatom Lučko na izlasku prema Zagrebu je opala i duga je oko 4 do 5 km; na ulasku nema dužih čekanja

Počeo je udarni vikend ove turistističke sezone, kada se očekuju velike gužve i zastoji u svim smjerovima, na graničnim prijelazima, na cestama prema moru i prema kopnu. Dodatne gužve mogle bi s stvoriti nakon očekivanih prometnih nesreća. Istovremeno, HAK  upozorava vozače  da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

19:15 Zbog požara na državnoj cesti DC501 između Gornjeg Jelenja i Meje, za sav promet zatvoren je izlaz Oštrovica na autocesti A6 Rijeka -Zagreb, u smjeru otoka Krka. Alternativni pravac je preko Rijeke. Za one koji idu prema unutrašnjosti, alternativni pravac je autocesta A7 i dalje autocestom A6 Rijeka-Zagreb prema unutrašnjosti.

Kako je javio Hrvatski autoklub (HAK) u 18, 40 sati, kolone su na: A1 pred naplatom Lučko na izlasku prema Zagrebu oko 2 km; na ulasku nema dužih čekanja kao i na naplati Demerje; A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije oko 4 km; povremeno zaustavljanje i propuštanje vozila kod čvora Krapina gdje je kolona oko 1-2 km; A3 Bregana-Lipovac, pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlasku iz zemlje oko 9 km; pred graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije oko kilometar; Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Zbog pojačanog prometa povremeno se vozi usporeno na uz moguće kraće zastoje: A1 Zadar-Split-Ploče u oba smjera; A4 Zagreb-Goričan u oba smjera; A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora;
Istarskom ipsilonu; Krčkom mostu u oba smjera; državnoj cesti DC1 (staroj karlovačkoj cesti) između Zagreba i Karlovca te duž cijele dionice kroz Liku i Dalmaciju; na cestama u Istri; državnoj cesti DC102 Krk-Baška-Šmrika; državnoj cesti DC425 čvor Karamatići (A1)-Ploče.

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima: ulazak - Dubrava Križovljanska (15 minuta), Pasjak, Gornji Brgat (2 sata), Aržano, Prud, Mali Prolog, Bregana, Goričan, Metković;
izlazak - Maljevac, Stara Gradiška, Slavonski Brod, Tovarnik; a u oba smjera: Bajakovo (izlazak 9 km), Vitaljina (2 sata), Karasovići, Kaštel (ulazak sat i pol), Plovanija, Macelj, Klek, Zaton Doli, Rupa.

17:00 Zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 197. km, između čvorova Gospić i Gornja Ploča u smjeru Splita, vozi se usporeno u koloni od vijadukta Krpani do tunela Sveti Rok.

Zbog prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na 18. km poslije čvora Vrbovsko u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom usporeno.

Kolone na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče su na dionicama:

- pred naplatom Lučko na izlasku prema Zagrebu oko 4 km; na ulasku nema dužih čekanja kao i na naplati Demerje;

- od čvora Gospić do tunela Sveti Rok u smjeru Splita vozi se u koloni koja je u pokretu.

Kolone su i na:

- A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije oko 4 km; povremeno zaustavljanje i propuštanje vozila kod čvora Krapina, kolona je sve od čvora Sveti Križ Začretje; promet se povremeno preusmjerava na državnu cestu DC1 prema graničnom prijelazu Lupinjak.

- A3 Bregana-Lipovac, pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlasku iz zemlje oko 8 km;
pred graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije oko 1 km;
Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

15:45 Zbog prometne nesreće između čvorova Gospić i Gornja Ploča u smjeru Splita, vozi se usporeno u koloni od čvora Gospić do tunela Sveti Rok. Zbog prometne nesreće na autocesti Rijeka-Zagreb, na 18. km poslije čvora Vrbovsko u smjeru Rijeke, vozi se jednim trakom usporeno.

15:18 Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali kod mjesta Stinica vozi se jednim trakom naizmjence, kolone su u oba smjera.

Kolona pred naplatom Lučko na izlasku prema Zagrebu duga je oko 4 do 5 km; na ulasku nema dužih čekanja; Između čvora Gospić i tunela Sveti Rok u smjeru Splita kolona u pokretu duga je oko 29 km;

14:19 Završen je očevid prometne nesreće na autocesti A1 u tunelu Sveti Marko između Karlovca i Bosiljeva u smjeru Splita/Rijeke, no zbog pojačanog prometa vozi se u koloni od čvora Karlovac koja je duga oko 9 km.

Pred naplatom Lučko na izlasku prema Zagrebu kolona je oko 7 km; na ulasku nema dužih čekanja.

13:50 Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC1 (Ličkoj magistrali) na izlazu iz Korenice prema Splitu vozi se jednim trakom otežano u koloni, dok je završen očevid prometne nesreće prije Korenice u smjeru Karlovca.

13:25  Zbog prometne nesreće na autocesti A1 u tunelu Sveti Marko u smjeru Splita/Rijeke vozi se jednim trakom usporeno u koloni. Zbog prometne nesreće prekinut je i promet na županijskoj cesti ŽC6091 u mjestu Plano. Obilazak je preko Boraje.

Kolone na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče su na dionicama: pred naplatom Lučko (A1) na ulasku oko 500 m; pred naplatom Lučko na izlasku prema Zagrebu oko 9 km; između Jastrebarskog i Bosiljeva 2 u smjeru mora; između čvora Gospić i tunela Sveti Rok u smjeru Splita od 8 km; od odmorišta Jasenice prema tunelu Sveti Rok u smjeru Zagreba kolona u pokretu je oko 12 km apred naplatom Karamatići u smjeru Dubrovnika oko 800 metara.

11:52  Pred naplatom Lučko (A1) na ulasku iz smjera čvora Jankomir (A3) kolona je oko 3 km, a iz smjera čvora Buzin nema kolone; 

Moguće je koristiti državnu cestu DC1 Zagreb-Karlovac i dalje kroz Liku i Dalmaciju na kojoj je pojačan promet no nema većih zastoja.

11:49 Uklonjena su vozila iz prometne nesreće na autocesti A1 kod odmorišta Marune (228. km), između čvora Maslenica i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba, no zbog pojačanog prometa vozi se u koloni od 2 km.

Kolone su naA1 pred naplatom Lučko na izlasku prema Zagrebu oko 5 km; A1 između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina te od Jastrebarskog do Bosiljeva 2 u smjeru mora; A1 od odmorišta Modruš prema tunelu Mala Kapela u smjeru mora; A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok u smjeru Splita od 10 km; A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije oko 1,5 km; povremeno se zatvara tunel Frukov Krč; A3 Bregana-Lipovac, pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlasku iz zemlje oko 9 km; A4 Zagreb-Goričan, pred naplatom Sveta Helena u smjeru Zagreba oko 200 m; A7 Rupa-Diračje, pred naplatom Rupa u smjeru Zagreba oko 1 km; Istarskom ipsilonu na ulazu u tunel Učka prema Rijeci oko 2 km; pred graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije kolona koja se djelomično proteže na Istarski ipsilon je oko 5 km; DC76 na ulazu u tunel Sveti Ilija u oba smjera oko 1,5 km; zbog sprječavanja kolone u samom tunelu povremeno se zatvara južni ulaz u tunel Sveti Ilija, čekanje oko 20 minuta; Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Povremeni su zastoji naA1 između Bosiljeva 2 i čvora Gospić u oba smjera; A2 Zagreb-Macelj, pred naplatom Zaprešić; A4 Zagreb-Goričan u oba smjera; A6 Rijeka-Zagreb, pred naplatom Oštrovica prema Krku; A7 pred čvorom Šmrika prema Krku; Istarskom ipsilonu prema Sloveniji i Rijeci; brzoj cesti (A8) između čvora Matulji i tunela Učka u oba smjera; Krčkom mostu u oba smjera.

11.30: Austrijski Asfinag je objavio da je za sav promet zatvoren promet između Villacha i Karavanki. Za put prema Hrvatskoj vozačima savjetuju vezu preko Graza i Maribora ili s druge strane preko Trsta. Trsta. Zatvaranje tunela Karavanke najavili su i Slovenci. Zatvorit će se i cesta od zračne luke Brnik i Karavankite dio ljubljanske sjeverne zaobilaznice do groblja Žale.

10:17 Kolone su na: A1/A3 pred naplatom Lučko (A1) na ulasku iz smjera čvora Jankomir (A3) oko 3 km, a iz smjera čvora Buzin (A3) oko 5-6 km; A1 pred naplatom Lučko na izlasku prema Zagrebu oko 4 km; na naplati Demerje nema dužih čekanja; A1 između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina te od Jastrebarskog do Bosiljeva 2 u smjeru mora; A1 između čvora Gornja Ploča i tunela Sveti Rok u smjeru Splita; A3 Bregana-Lipovac, pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlasku iz zemlje oko 6 km; A4 Zagreb-Goričan, pred naplatom Sveta Helena u smjeru Zagreba oko 4 km; u smjeru Varaždina 2 km; A7 Rupa-Diračje, pred naplatom Rupa u smjeru Zagreba oko 500 m; pred graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije; DC76 na ulazu u tunel Sveti Ilija u oba smjera oko 1,5 km; zbog sprječavanja kolone u samom tunelu povremeno se zatvara južni ulaz u tunel Sveti Ilija. Čekanje oko 20 minuta; Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Povremeni su zastoji na A1 između Bosiljeva 2 i tunela Sveti Rok u smjeru mora; A2 Zagreb-Macelj, pred naplatom Zaprešić; A4 Zagreb-Goričan u oba smjera; A6 Rijeka-Zagreb, pred naplatom Oštrovica prema Krku; A7 pred čvorom Šmrika prema Krku; Istarskom ipsilonu prema Sloveniji; Krčkom mostu u oba smjera.

Zbog pojačanog prometa povremeno se vozi usporeno na A1 Zadar-Split-Ploče u oba smjera; A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora; državnoj cesti DC1 (staroj karlovačkoj cesti) između Zagreba i Karlovca; državnoj cesti DC102 Krk-Baška-Šmrika.

8:06 Zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 220. km između čvora Sveti Rok i tunela Sveti Rok u smjeru Splita vozi se usporeno u koloni od 8 km.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 398. km između čvora Bisko i odmorišta Mosor u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Kolona vozila na A1 pred naplatom na Lučkom iz smjera čvora Jankomir (A3) duga je oko pet kilometara, a iz smjera čvora Buzin  (A3) oko 1,5 km, na A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlasku iz zemlje oko šest, na A4 Zagreb-Goričan  pred naplatom Sv. Helena u smjeru Zagreba oko devet,  javio je jutros HAK.

Kolona  na A7 Rupa-Diračje, pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke duga je oko kilometar.

Povremeni su zastoji na  A1 između Zagreba i Bosiljeva  te čvora Otočac i tunela Sv, Rok  u smjeru mora, A2 Zagreb-Macelj, pred naplatom Zaprešić; A6 Rijeka-Zagreb, pred naplatom Oštrovica prema Krku; Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima.

 Pojačano bez zastoja vozi se na A1 Zadar -Split - Ploče u oba smjera,  A6  Rijeka Zagreb  u smjeru mora, na Istarskom ipsilonu, državnoj cesti D1 između Zagreba i Karlovca (stara karlovačka)

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i Slavoniji te na autocestama A1 između Zagreba i Karlovca, na mostu Gacka, te između tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Nova Gradiška.

Pojačan je promet na GP- ulazak -Bajakovo, Goričan, Kaštel, Plovanija, Metković, Aržano,  izlazak-  Bajakovo, Stara Gradiška, Tovarnik-  oba smjera, Macelj, Klek, Zaton Doli, Rupa.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

>> Stiže li najteži prometni vikend godine: Stvaraju se gužve na Lučkom i ispred Učkehttps://www.vecernji.hr/hrvatska/kisa-otezava-situaciju-pojacan-promet-na-granicnim-prijelazima-i-cestama-prema-moru-1102704#

Komentara 14

DN
davor.niksic
13:42 30.07.2016.

Jucer sam bio u koloni na izlazu iz Dublina, 30 kilometara kolona sve do izlaza za Wexford - i gle cuda, nitko ne pise o tome...

TH
than
11:03 30.07.2016.

Mi od necega normalnoga radimo medijsku hajku. Pa normalno je da ce biti guzva u udarnim vikendima. Ovo nije nista kako zna biti u Francuskoj. Da i skinemo kucice koje cak i usporavaju promet, doci ce do redova kod trajektnih pristanista, u gradovima. Doci ce do prometne nesrece. Jednostavno nemoguce je izbjeci guzve, osim da ih teleportiramo odmah sa granice na odrediste.

DA
danpav22
16:05 30.07.2016.

ma dajte seljačine ne pišite gluposti. Ovo kod nas je smijurija.. non stop vozim vanka i kolone su im po 100 i više km a vi pišete o ovoj gluposti od nekoliko dana. Mora da mnogi od vas ne izlaze iz kuće nikako pa kad čuju 3 km zvuči im puno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije