Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20 tona tjedno

Počela isporuka mandarina iz Opuzena u KBC Zagreb

mandarine
Ivo Čagalj/PIXSELL
24.10.2014.
u 15:16

Mandarine će biti raspoređene prema iskazanim potrebama pojedinih ustanova Grada Zagreba kao donacija proizvođača, kojima će dio troškova donacije biti naknađeno iz sredstava EU za te namjene

Isporuka mandarina koje doniraju proizvođači mandarina iz doline Neretve zdravstvenim ustanovama Grada Zagreba, počela je danas, javljaju iz KBC-a Zagreb. Po 20 tona tjedno tijekom sljedećih mjesec dana bolnicama u Zagrebu, za koje je prethodno ishođena suglasnost Ministarstva zdravlja i Ministarstva poljoprivrede, isporučit će tvrtka "Mandarinko" d.o.o. iz Opuzena.

Mandarine će biti raspoređene prema iskazanim potrebama pojedinih ustanova Grada Zagreba kao donacija proizvođača, kojima će dio troškova donacije biti naknađeno iz sredstava EU za te namjene. Podsjetimo, višak hrvatskih jabuka i mandarina pogođenih ruskim embargom - čak 7900 tona mandarina i 4050 tona jabuka, prema naputku iz Bruxellesa donirat će se uz europsku odštetu. Proizvođači će dobiti 3,05 kuna po kilogramu jabuka, a 3,90 za kilogram mandarina.

>>Mandarine se neće bacati u Neretvu! Na webu akcija: 3 kn/kg

>>'Treba što više voća i povrća utržiti, jer velika je razlika u cijeni'

Komentara 1

Avatar reference
reference
16:40 24.10.2014.

kojima će dio troškova donacije biti naknađeno iz sredstava EU za te namjene..pa sad ja u slobodnoj dalmaciji citam posve suprotno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije