Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro brend

Plitvički hamburger sa slaninom, u kukuruznom pecivu ili u domaćem kruhu

hamburger
Foto: Ministarstvo turizma
29.07.2015.
u 16:15

Hamburger će biti od junećeg mesa, s domaćom salatom i rajčicama, kaže glasnogovornik NP-a Ognjen Borčić

Normativi se već pišu i ono što je zamalo ispalo antireklama, moglo bi završiti kao novi adut najpoznatijeg nacionalnog parka. Originalni plitvički hamburger posjetitelji će u Nacionalnom parku Plitvička jezera vjerojatno moći kušati već u ponedjeljak, a cijena će mu biti kao i običnom – 30 kuna. Po čemu će se razlikovati od ostalih?

– Za početak, po domaćim sastojcima. Hamburger će biti od junećeg mesa, koje se kod nas priprema, s domaćom salatom i rajčicama te u pecivu i kruhu, koje sami pečemo. Planiramo tri vrste hamburgera; u pecivu od kukuruznog brašna, s domaćom slaninom, te u domaćem kruhu. Možda će jedan biti s kriškama kruha. Kome dvije kriške ne budu dovoljne, slobodno može zatražiti još. To se neće naplaćivati. S Plitvica se, uostalom, nitko nikada nije vratio gladan – kaže glasnogovornik NP-a jezera Ognjen Borčić. Na Plitvicama s puno entuzijazma govore da će svoj novi brend zaštititi, a da im nije bilo ministra turizma, priča je mogla završiti neslavno.

– Događalo se i prije da smo se morali poslužiti kruhom kad bi peciva ponestalo. Ali gosta se uvijek pita. Ništa protiv nije imao ni gospodin koji je fotografiju hamburgera u dvije kriške kruha stavio na internet. Iako, kriške su bile četiri. I sam je kasnije kazao da nije htio reći ništa loše, to mu je bilo štosno. No, lavina negativnih komentara krenula je i zahvalni smo ministru što je stao uz nas – kažu na Plitvicama, uzbuđeni što će lansirati novi gastrodoživljaj.

>> Ministar Lorencin probao 'Plitvički hamburger'

Komentara 6

Avatar vodomar
vodomar
17:56 29.07.2015.

Plitvički hamburger prije ili poslije ličkog (gospićkog) rukovanja, pitanje je sad.

KA
kafka
09:52 30.07.2015.

Dobro je to, samo mi ona riječ "hamburger" para uši. . . . . A i sendvič bijaše sandwich. . . . . . . . .

GM
Gusta magla
22:55 29.07.2015.

Majko mila koja glupost.... kruh sendvic od fasiranog mesa prodavati po 30 kn.Bas za pohvalu.Lijepo ce nas gosti zapamtiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije