Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavio HDZ-ove kandidate

Plenković u Vinkovcima: Istok Hrvatske je prioritet Vlade

Andrej Plenković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
25.04.2017.
u 22:34

Plenković je najavio kako će od 10,6 milijardi eura koji su Hrvatskoj na raspolaganju u proračunskom okviru od 2013.- 2020. oko 2,5 milijardi biti na raspolaganju.

U vinkovačkom kazalištu Joza Ivakić održan je stranački skup HDZ-a na kojem su predstavljeni kandidati za župana, gradonačelnike, načelnike i njihove zamjenike na području Vukovarsko-srijemske županije

Skupu je nazočio i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji je istakao kako su istok Hrvatske, odnosno, Slavonija, Baranja i Srijem prioritet Vlade RH. Plenković je najavio kako će od 10,6 milijardi eura koji su Hrvatskoj na raspolaganju u proračunskom okviru od 2013.- 2020. oko  2,5 milijardi biti na raspolaganju. Prema njegovim riječima troje ministara u Vladi koju predvodi troje ministara, Gabrijela Žalac, Tomislav Tolušić i Zdravko Marić, imaju trajnu zadaću da budu predvodnici razvoja istočne Hrvatske.

- Očekujem da aktualni župan Božo Galić ostane i dalje vukovarsko-srijemski župan, a da HDZ-ovi kandidati i dalje ostanu na čelu i Vinkovaca i Vukovara i drugih gradova i općina u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Mislim da imamo vrlo kvalitetan tim gdje imamo nešto novih ljudi kao i dio onih s iskustvom. Imamo i dobar balans između žena i muškaraca, naše mladeži - rekao je Plenković.

Okupljenima se obratio i kandidata HDZ-a za župana Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić koji je rekao da ne treba dvojiti da će HDZ i na lokalnim izborima u svibnju ostvariti još jedan odličan rezultat u najistočnijoj hrvatskoj županiji. Podsjetio je i kako je na prošlim lokalnim izborima u utrci za župana pobijedio u prvom krugu izbora. Od pet gradova u Vukovarsko-srijemskoj županiji (Vukovar, Vinkovci, Županja, Ilok i otok) HDZ nije na vlasti samo u Iloku. Isto tako HDZ je na vlasti i u većini općina u Vukovarsko-srijemskoj županiji.  

>>Most kalkulira i na slučaju Marić testira strpljenje Plenkovića

>>Bačić objasnio zašto će HDZ odbiti zahtjev SDP-a za opoziv Marića

Komentara 19

CV
cvor276
08:10 26.04.2017.

Govorili smo za Josipovića da niti miriši niti smrdi , ali Plenki je još gori. Taj nije do sada baš ništa napravio. Bolje da se vrati u Brisel i tamo laprda.

SS
sokac sa drave
08:41 26.04.2017.

Ovaj opet laze,njegov ministar Butkovic je rekao nesto sasvim drugo,naime da je prioritet Peljeski i Ciovo most.Pa dalje kaze da se moraju na Jadranu pozlatiti zracne i morske luke.Nakon auto cesta,tunela,vijadukata,mostova,saniranja brodogradnje,maslenika,vinograda,proizvodnje mandarina.Kamenjarci odvukli sve sebi kao ono za turizam i tu pocinje pljacka stoljeca umjesto dvadeset milijardi Eura oni hvale sest milijardi od turisticke sezone.Lopovi gdje je lova necemo vise jednog turistu prijaviti a devet ne.Hocemo kontrolere iz sjeverne i centralne Hrvatske.Nakon svih ti investicija hocemo lovu da se drzava rijesi dugova.

NE
nevjerujženikojalaže
23:22 25.04.2017.

u vinkovačkom kazalištu ''predstava'' ( sarkazam ). nego, je li netko pobrojao koliko slavonaca nedostaje, koliko domova je ispražnjeno zahvaljujući vrsnom vođenju politike hrvatskog establishmenta ? sdp&hdz sa svojim satelitima i pripadaju kazalištu, nigdje dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije