Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANSKI DVORI

Plenković se sastao s glavnim tajnikom Europske konfederacije sindikata

Vlada Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
21.04.2017.
u 15:50

Čelnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel i Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever pozdravili su dosadašnje napore Vlade na razvijanju socijalnog dijaloga

Premijer Andrej Plenković razgovarao je u petak s glavnim tajnikom Europske konfederacije sindikata Lucom Visentinijem i hrvatskim sindikalnim čelnicima o Vladinim reformama i dijalogu sa socijalnim partnerima, priopćeno je iz Banskih dvora.

Plenković je upoznao Visentinija s reformama koje Vlada planira uvrstiti u Nacionalni program reformi Plan konvergencije, te predstavio aktivnosti u predstojećem procesu Europskog semestra. Također ga je upoznao s dosadašnjim radom Vlade i suradnjom sa socijalnim partnerima.

"Vladi je važno razvijati dijalog sa socijalnim partnerima, kako bi postigli konsenzus oko ključnih reformi koje provodimo", poručio je Plenković.

Visentini je naglasio da na razini Europske Unije postoji dijalog socijalnih partnera koji treba osnažiti na razini svih država članica. Posebno je istaknuo tri područja na kojima treba uspostaviti bolju suradnju socijalnih partnera: participaciji sindikata u procesu Europskog semestra, pitanju plaća u gospodarstvu i daljnjem jačanju socijalnog i mirovinskog sustava.

Na sastanku je sudjelovao i ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić, koji je nakon razgovora rekao novinarima da je spreman krajem godine, kada će biti poznati svi gospodarski i socijalni pokazatelji o stanju u društvu, razmotriti sindikalni zahtjev za povećanjem minimalne plaće.

Čelnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel i Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever pozdravili su dosadašnje napore Vlade na razvijanju socijalnog dijaloga i ukazali na potrebu da ih se ubuduće intenzivnije uključi u procese donošenja odluka.

>> Sindikati: Vlada je pogazila socijalni dijalog

>> Sindikati traže veće plaće jer gospodarski oporavak treba služiti svim građanima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije