Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer Andrej Plenković:

'Prodaja 25% HEP-a najbrža je i najčišća varijanta za otkup Ine od MOL-a'

Andrej Plenković
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/5
25.02.2017.
u 21:00

Za predsjednicu Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski jučer je izabrana ministrica Nada Murganić

Hrvatska vlada ne može utjecati na variranje cijene plina na europskom tržištu, poručio je danas predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković te dodao da Vlada ulaže maksimalne napore kako zbog poskupljenja plina ne bi došlo do novog tereta za građane.

– Zbog naknade za obnovljive izvore energije pojeftinjenje struje neće biti onoliko koliko smo mi željeli. Što se tiče plina, puno je špekulacija. Zadaća koju sam dao nadležnom ministarstvu je da se učine maksimalni napori da poskupljenje plina na europskom tržištu ne osjete građani i potrošači i kada na temelju razgovora i konzultacija dođemo do najboljeg rješenja tada ćemo ga objaviti – poručio je Plenković.

Osvrnuo se i na prijedlog novog modela za otkup dionica Ine od MOL-a preko holdinga koji bi bio u rukama države, a činili bi ga Ina, HEP, Plinacro i Janaf.

– Prodaja 25 posto dionica HEP-a putem inicijalne javne ponude za otkup dionica Ine od MOL-a i dalje je najučinkovitija, najbrža, najjednostavnija i najčistija varijanta s najmanje aktera, a taj model državi koja je vlasnik omogućuje da proces potpuno kontrolira – ustvrdio je Plenković dodavši kako su sve opcije na stolu, ali najskloniji je prodaji dionica HEP-a jer ona ne generira novi javni dug.

Premijer je komenitrao i negativnu ocjenu koju je Agrokor dobio od agencije Moody’s poručivši da Vlada temeljito prati cijelu priču vezanu uz tu kompaniju. – Pratimo situaciju i očekujem i od vlasnika i od menadžmenta Agrokora da obzirno odgovore na izazove koji su pred kompanijom vodeći računa o njezinoj financijskoj stabilnosti, dobavljačima – objasnio je Plenković.

Sve to predsjednik Vlade i HDZ-a komentirao je jučer na saboru Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski, gdje je za predsjednicu te organizacije izabrana ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić. Poručila je da će jačati ulogu žena u politici.

>> Poskupljuju plin i struja, a evo koliko ćemo više plaćati cestarine na autocestama

>> Bojali smo se koncesionara, no autoceste i bez njih poskupljuju

Komentara 29

DU
Deleted user
16:11 25.02.2017.

Sramno.

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
16:44 25.02.2017.

Plenki nije vjerodostojan.

SV
svojaja
16:24 25.02.2017.

Vracaj se odakle se i dosao, egzodus mladih nam se triplicirao otkad je tvoja organizacija ponovo uzjasila na narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije