Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA UDARU KRITIKA

Plenković o 'izdanim' Hasanbegovićevim biračima: Ne vidim nikakav problem u tome

PLENKOVIĆ SUMMIT
Foto: Tomislav Krasnec
1/9
21.10.2016.
u 16:59

U Bruxellesu, odakle se vraća u Zagreb u petak poslijepodne, Plenković je novinarima komentirao i ulogu ministra bez portfelja Gorana Marića. Hoće li dobiti ministarstvo ili neće?

Premijer Andrej Plenković izjavio je da ne vidi nikakav problem u nezadovoljstvu dijela HDZ-ovih birača koji javno poručuju da se osjećaju izdanima zbog toga što Zlatko Hasanbegović nije izabran za člana nove Vlade. 

– Vrlo sam jasno rekao da je na mandataru da izabere ministre. Kolega Hasanbegović je zastupnik u Hrvatskom saboru, ostvario je respektabilan rezultat i imat će svoj prostor za djelovanje. Ja u biti ne vidim nikakav problem u tome – rekao je Plenković odgovarajući na pitanje novinara u Bruxellesu nakon prvog dana sastanka Europskog vijeća, o tome kako doživljava kritike HDZ-ovih članova, birača i simpatizera koji izražavaju nezadovoljstvo na društvenim mrežama. Neki ondje objavljuju fotografije prerezanih članskih iskaznica HDZ-a, drugi nazivaju neimenovanje Hasanbegovića izdajom i otvoreno kritiziraju Plenkovića zbog takve odluke. 

U Bruxellesu, odakle se vraća u Zagreb u petak poslijepodne, Plenković je novinarima komentirao i ulogu ministra bez portfelja Gorana Marića. Hoće li dobiti ministarstvo ili ne?

– Gospodin Marić je ministar u Vladi, zadužen za koordinaciju rada središnjih državnih ureda i agencija. Jedan od tih ureda je DUUDI. To su vrlo ozbiljne zadaće. Želimo najprije temeljito snimiti stanje, vidjeti kako kvalitetno koordinirati rad svih tih ureda i agencija – rekao je premijer Plenković i naglasio da je riječ o koordinaciji, a ne o vođenju ministarstva. 

>> Plenković: Ministar Barišić je čovjek koji ima sve referencije da radi ovaj posao

>> Tko je Andrej Plenković? Njegova rečenica bila je verbalna i politička pljuska tadašnjem predsjedniku HDZ-a

Komentara 176

ZO
Zonasumraka4
08:01 21.10.2016.

E moj Plenki,ja kao dugogodišnji simpatizer i član HDZ-a opet ću izgleda morati se odmaknut od središnjice koja ne poštuje mene kao člana i simpatizera kao stotine drugih. MOST mi u početku nije bio opcija,ali kada vidim da se udbaški dio HDZ-a protivi npr Goranu Mariću da uđe u Vladu,a MOST ga podržava,onda sam sve bliže da ih uzmem kao novu relevantnu političku opciju. Dosta mi je osobnih interesa tzv desnih opcija koji se raspršuju na 100 drugih opcija,toga je stvarno dosta,nisu više vjerodostojni,a SDP niti bilo koja druga lijeva titoistička opcija nikada neće biti moj izbor!

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
07:52 21.10.2016.

Progledati ćeš ti brzo ividjeti već na lokalnim izborima.

Avatar MK
MK
07:41 21.10.2016.

Problem nije u tome da nije Hasanbegović ostao Ministar (Plenković nije duzan prihvatit izbor predhodnika ako za to ima razloge), no glavni problem je izbor Nine Obuljen - a druga dva problema su Martina Dalić (koja je pri odlasku pljunula Tomislavu Čoriću u lice, danas sjedi sa njim u Vladi, a koja ni u novom programu nije sudjelovala u izradi - a što je navela kao razlog odlaska) i Milan Kujundzić (koji je svašta pokušao, no najgore bio je protukandidat HDZ-ovoj kandidatkinji za Predsjednicu - kako to izgleda a sad sjedi u Vladi HDZ-a)!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije