Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komunikacija premijera

Plenković je miran sve dok se ne napadne njega osobno

andrej plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
20.01.2017.
u 21:15

Krešimir Macan, PR stručnjak, kaže da Plenković ima zrelost i menadžerske sposobnosti te da u pravilu ne izaziva sukobe

Premijer Andrej Plenković često je doživljen kao čovjek mlakih reakcija, prilično staložen i uvijek istog tona glasa. Najčešće mu se i zamjera da u njemu nema strasti ili barem one iskre koja bi barem povremeno dala vatrice u njegovim nastupima.

I mandat u gradskoj četvrti

Ipak, u dvije je situacije pokazao da je i on čovjek, a ne kontrolirani diplomat kojeg baš ništa ne može izbaciti iz takta. Već pomalo pada u zaborav da je novinaru bio odbrusio neka izađe na izbore i osvoji vlast, a potom sastavlja proračun kada ga je upitao o rashodima državnih financija.

No u posljednjem istupu u Saboru, kada je replicirao zastupniku Živog zida Branimiru Bunjcu, premijer je pokazao strast, energiju, domišljatost... te pokupio simpatije dobrog dijela javnosti, sudeći po komentarima na društvenim mrežama. Na Bunjčevu kritiku da je briselski projekt, Plenković je odgovorio vrlo živopisno: “... da se vi usudite reći meni da sam ja nečiji projekt. Temeljem čega? Temeljem kojeg legitimiteta? Meni koji sam osvojio mandat i za Hrvatski sabor, i za EU parlament, i u stranci, i pobijedio na izborima koji nisu tako izgledali. Čak imam i mandat u mirovanju u gradskoj četvrti. I usuđujete se dovoditi u pitanje moj legitimitet? E nećete.” Usto je dodao da će se politički boriti protiv demagogije i populizma kojom zastupnici poput Bunjca obmanjuju javnost. Krešimir Macan, PR stručnjak, kaže da Plenković, kada ga se osobno napadne, uzvraća jezikovom juhom.

– Može se po svima udarati, ali kad se njega osobno dirne, onda je oštar. U njegovu slučaju vrijedi “ne čačkaj mečku” – komentirao je Macan. Taj PR stručnjak napominje da je Andrej Plenković smiren i staložen političar koji u pravilu ne potiče sukobe.

– Ima zrelost i menadžerske sposobnosti, kada se s Petrovom prepucava preko medija, Plenković kaže da želi čuti i druge modele oko otkupa Ine pa će odabrati najbolji. Nakon takve izjave više nema sukoba nego nastupa natjecanje idejama – rekao je Macan. Uočio je da je Plenković sklon ponavljanju fraza, što može biti zamorno, ali ima i pozitivan efekt.

Sklon frazama

– Premijer je prvo stalno koristio riječ prioritet i sve mu je bio prioritetno. Sada stalno ponavlja frazu da Vlada rješava probleme. To je pozitivan jezik i sve će biti u redu dok se ne budu počeli tražiti rezultati, odnosno da problemi zaista i budu riješeni – zaključio je Macan. Primjetno je da premijer Plenković u posljednje vrijeme dozira svoje istupe pred novinarima. Istina, redovno izvještava Sabor o svojim aktivnostima u EU i stvara bolju komunikaciju sa Saborom, ali ministrima je uglavnom prepustio da se “gombaju” s neugodnim temama.     

>> Bunjac je premijera prozvao da je 'briselski projekt', Plenković mu žestoko odgovorio

Komentara 12

TR
TrvtkoKomadina01
21:33 20.01.2017.

Plenković će tek biti miran tek onda kada provede lustraciju, jer partija, UDBA, njihovi mediji, razni talambasi udruge stalno će podmetati iverje i balvane da nam sruše vlast od koje očekujemo da nam spasi domovinu.

DU
Deleted user
22:58 20.01.2017.

Plenković je prvenstveno diplomat, tek treba postati političar.

BA
bakulušić
22:22 20.01.2017.

Moja bi pokojna baba rekla: - Stani mu na put pa ćeš vidjeti kakav je!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije