Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvo Europsko vijeće

Plenković: Ministar Barišić je čovjek koji ima sve referencije da radi ovaj posao

PLENKOVIĆ SUMMIT
Foto: Tomislav Krasnec
1/6
20.10.2016.
u 16:25

Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao je na svoj prvi summit zemalja članica EU-a

Premijer Andrej Plenković boravi u Bruxellesu na sastanku Europskoga vijeća. Rekao je da će pozdraviti svoje nove kolege nakon što je već danas vidio predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska, predsjednika Komisije Junckera, kancelarku Merkel, i ostale kolege iz stranačke obitelji.

"Razgovarat ćemo o migraciji, trgovini, odnosima s Rusijom kao i ostalim globalnim pitanjima. S Merkel i Porošenkom kaže da je razgovarao o dvije teme. "Moramo pronaći rješenje nakon negativnog referenduma u Nizozemskoj, razgovarati o sporazumu o pridruživanju Ukrajine i postići dogovor o trajnoj viznoj liberalizaciji za ukrajinske državljane budući da su te kriterije ispunili prije osam mjeseci prema stajalištu Komisije. Europski parlament dao je pozitivno mišljenje, sada je na redu Vijeće", rekao je premijer.

Novinari su ga pitali za situaciju oko ministra znanosti Pave Barišića, na što je Plenković rekao: 

"Ja sam razgovarao s ministrom Barišićem. On je čovjek koji ima sve referencije da radi ovaj posao. Upozorio me je da postoje određene situacije od prije nekoliko godina kada je bio pomoćnik ministra, a ovo što vi govorite, o tome ne znam ništa", rekao je kratko Plenković.

Barišić odbacio optužbe

Podsjetimo, Barišić je danas odbacio optužbe da je smijenjen s mjesta ravnatelja Instituta za filozofiju 2000., da je "superprofesor koji drži 19 kolegija", da je naplaćivao dvostruke dnevnice, da u njegovim znanstvenim radovima ima plagijata i da je dobio kredit s povlaštenim kamatama.

"Kategorički tvrdim da nema nezakonitih i neetičnih radnji zbog koji bih se trebao osjećati odgovornim", rekao je Barišić prilikom preuzimanja dužnosti.

Komentara 16

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
16:51 20.10.2016.

Plenković je ostvario najcrnje slutnje vezane uz njegovo Hrvatstvo i brige za hrvatske interese! Ipak ga je odgajala majka "vojni lekar", kao što je ispravno uočio Milanović! Onaj tko može odbaciti M.Kovača, Z.Hasanbegovića i uzeti u Vladu čovijeka poput Barišića, taj nije dobronamjeran ni prema Hrvatima ni prema Hrvatskoj!

NE
negrito
16:48 20.10.2016.

Sto ovaj talasa cas vamo cas tamo .Provaljen si ostani u Briselu jer u Hr donosis samo zlo.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
16:55 20.10.2016.

Reference u tvom odabiru ministara su dugo poznanstvo,a ne kompetencije i volja biračkog tijela. Izgleda da će se povijest i u tvom slučaju ponoviti kao kod tvojih predhodnika. Jedno je biti dobar činovnik, a drugo je vući državničke poteze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije