Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Platforma 112:

'Hrvatska će se svrstati uz bok Poljske, Mađarske, Makedonije, Turske i Rusije'

Goran Radman
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
03.03.2016.
u 16:48

U Platformi 112 tvrde da je političko gušenje javnih i neprofitnih medija udar na ustavni poredak

Javna radio-televizija ne smije biti igračka u rukama političke većine, ali upravo tim smjerom ide nastavak antimedijske ofenzive aktualne vlasti, poručili su danas iz Platforme 112 u povodu pokretanja smjene glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana. Tvrde da je političko gušenje javnih i neprofitnih medija udar na ustavni poredak te da su za to, osim "sramotne uloge" predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, odgovorni i drugi zastupnici vladajuće većine i članovi Vlade.

– Blitzkriegom na HRT parlamentarna većina upravo potvrđuje da ne razumije i ne podržava misiju HRT-a koja je, da podsjetimo, promicanje temelja demokracije i civilnog društva, poštivanje različitosti, poticanje tolerancije, promicanje znanja i obrazovanja. Platforma 112 stoga upozorava da je ovakav postupak izvanredne smjene Gorana Radmana i postavljanje v. d. ravnatelja Siniše Kovačića politički motiviran i proceduralno neispravan, sa samo jednom i jedinom svrhom – gušenja pluralizma na HRT-u, posebice u informativnom programu, što je predsjednik HDZ-a Karamarko i nedvosmisleno najavio kada je prije dva tjedna HRT prozvao kao polugu opozicije, kao što je njegov stranački kolega Marasović prije godinu dana najavio da će nova vlast prvo "pomesti sve s HRT-a" – navodi se u priopćenju Platforme 112, koja okuplja organizacije civilnog društva. Upozoravaju da će se Hrvatska ovako svrstati "uz bok Poljske, Mađarske, Makedonije, Turske i Rusije, režima koji bahato zatiru i kontroliraju medije".

>> Goran Radman: Nema zakonite osnove za moje razrješenje

Komentara 54

DU
Deleted user
17:02 03.03.2016.

Čistke su u redu ali samo kada to rade crveni, ajmo šic kompartijski.

Avatar nekakav
nekakav
17:05 03.03.2016.

sva sreća što amerikanci, englezi, imaju tolke medijske slobode. tamo nema mjesta sučeljavanju nekog trećeg, a da nije rep ili dem. njihovi mediji im daju golu istinu. objektivni. pa tako jedan film koji ukrajinsku krizu pokazuje u svjetlu koji nijenije po ćefu službenoj politici ne smije biti prikazan u njemačkoj, francuskoj... ajd radmane reci, zašto si smijenio 40-ak šefova i postavio svoje? zašto si dozvolio da prijenos inauguracije kolinde prati nesposobna ekipa, nedostojna za izvještavanje događaja sa seoskog turnira u natezanju užeta? zašto tvoja televizija ima tako loš stav prema vjeri, desnoj orijentaciji, konzervativnim idejama? na javnoj televiziji urednici, voditelji, moraju raditi u duhu većinskog uvjerenja, za to ih ta većina i plaća. ne plaćamo vas da na javnoj televiziji imamo omalovažavanje vjerskih osjećaja na račun nekakvih lgbt minornih skupina, koje se smatraju ugroženima ako ne dobivaju svu pažnju i novac. radmane, o novcu je riječ. trošio si naš novac za komercijalu, ne za javnu stvar.

DU
Deleted user
17:02 03.03.2016.

Potpuno podržavam zatiranje ovakvih medija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije