Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državne tvrtke

Plan za spas HŽ-a: Umjesto troslojnog kupovat će dvoslojni WC papir

Renata Suša
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
21.04.2015.
u 14:15

– Uštede se moraju vidjeti odmah. Prolazimo kroz sve troškove operativnog poslovanja, znači gledamo doslovno sve, od troška za toaletni papir, za printanje, za putne naloge itd. Takva je situacija u društvu i mi se moramo solidarizirati – rekla je šefica HŽ Infrastrukture Renata Suša.

Na današnjoj konferenciji o poslovanju državnih tvrtki ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić pohvalio se rezultatima restrukturiranja u sustavu HŽ-a i rekao da je iz HŽ-a u tri godine izašlo 4100 ljudi. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je kako je cilj da u sustavu HŽ-a broj zaposlenih bude manji od deset tisuća, međutim do tog cilja neće biti lako doći. 

Naime, predsjednica uprave HŽ infrastrukture Renata Suša (na slici) rekla je da prema njihovu kolektivnom ugovoru uprava neće moći odrediti tehnološki višak do kraja ove godine tako da se u 2015. godini ne očekuju veći rezovi odnosno daljnja otpuštanja ljudi. 

Suša kaže kako će restrukturiranje HŽ infrastrukture nastaviti tako da će ove godine smanjiti za po sto milijuna kuna troškove poslovanja i troškove investicija.

– Uštede se moraju vidjeti odmah. Prolazimo kroz sve troškove operativnog poslovanja, znači gledamo doslovno sve, od troška za toaletni papir, za printanje, za putne naloge itd. Takva je situacija u društvu i mi se moramo solidarizirati – rekla je šefica HŽ Infrastrukture Renata Suša

>> Pružne građevine: država ih ne smije imati, a nitko drugi ih ne želi 

>> HŽ ukida sve vlakove za Dalmaciju jer ih nema tko voziti 

>> Milanovićevi vlakovi do izbora, a pruge za neke druge vlade

Komentara 42

DU
Deleted user
14:24 21.04.2015.

Da li to znaci da ce ubuduce biti WC papira u vagonima??? Cesce putujem spavacim kolima za München. Ti vagoni su prije uvijek bili cisti i uredni. Zadnja dva puta ( u sijecnju i u travnju) su WC-i bili prljavi,, papira gotovo da uopce nije bilo, voda za pranje ruku je samo kapala, jedan WC je kondukter vec nakon pola sata zatvorio..... I za to sam platio po smjeru krevet u dvokrevetnoj kabini 89.- eura!!! Ako budu i dalje tako "stedjeli" nece imati vise uopce putnika!!!

AN
anticenzura
14:29 21.04.2015.

.. ahahah.. jad i bijeda. Ovi u jednoj normalnoj zemlji ne bi dobili funkciju smetalara na zeljeznici, kamoli u ministarstvu i administraciji drzavne infrastrukture. Cuj hvale se da su otpustili masu radnika, osim sto su duzni kao sipak, veze nemaju o nicemu, lokomotive su im iz kamenoga doba, zeljeznica ravna Zimbabweu, a domace stanovnistvo im bjezi iz zemlje, a kamoli da im stranci dolaze u posjete. Dno dna.

Avatar Becarina
Becarina
14:34 21.04.2015.

Ovo je za News Bar , uskoro ce na šalterima za karte prodavati i toalet papir . Koje li koristi od zokijevih uhljeba , oni su stvarno jedinstveni na svijetu, he he he.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije