Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga sudaca:

Plaće sudaca mora se štititi od samovolje

udruga sudaca
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
17.12.2013.
u 07:25

Udruga hrvatskih sudaca priopćila je: “Protivimo se da se Zakonom o plaćama u javnom sektoru koji je pripremljen u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava uređuju i plaće sudaca...

Udruga hrvatskih sudaca priopćila je: “Protivimo se da se Zakonom o plaćama u javnom sektoru koji je pripremljen u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava uređuju i plaće sudaca. Svi poznati međunarodni standardi na koje se naslanja i pravna stečevina EU traže da su plaće sudaca uređene posebnim zakonom, i to tako da se složenost i odgovornost njihove službe i uloge poštuje te da su time zaštićene od samovolje izvršne vlasti.

Stoga, tražimo da Zakon o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika i dalje ostaje jedini zakonodavni okvir na temelju kojeg se određuju plaće sudaca. Sve drugo bilo bi još jedno kršenje načela koja su preuzeta i na koje se RH obvezala ulazeći u EU kao zajednicu država utemeljenu na vladavini prava.”

Komentara 6

KO
komando
08:45 17.12.2013.

Pa da nas nastavite nasuho k............ti!

BU
bubimima
09:02 17.12.2013.

Samo kad bi i suci bili na europskoj razini. Ovako, kakva država, takvi suci pa onda i takve plaće. I nemaju se šta buniti.

HO
hordubal
09:05 17.12.2013.

kad njih zasvrbi onda se pozivaju na međunarodne standarde, a kad vlasnik one2playa ubije mladića (nakon brojnih prekršaja!), a sutkinja mu dosudi manje od minimuma onda šute, tu valjda nisu bitni međunarodni standardi, ubojica dviju djevojaka završi na školovanju u inozemstvu, mučno bi bilo nabrajati sve slične slučajeve, i onda imaju morala pozivati se na međunarodne standarde?!, dok nam je ovajkih sudaca ne trebaju nam nespodobni političari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije