Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plaće u javnom sektoru

Liječnik iz Zagreba ima plaću 67.000 kuna bruto

Liječnik
Foto: Thinkstock
27.08.2014.
u 19:56

Popis najplaćenijih sretnika otkrio je sustav za centralni obračun plaća, a popis 100 najplaćenijih donosi RTL Televizija.

S plaćom od vrtoglavih 67 tisuća kuna bruto neimenovani liječnik iz Zagreba najplaćenija je osoba zaposlena u javnom sektoru.

Popis najplaćenijih sretnika otkrio je sustav za centralni obračun plaća, a popis 100 najplaćenijih donosi RTL Televizija.

U prvih 10 najplaćenijih zanimanja na vrhu su liječnici, a ukupno je njih osam uz dva zaposlenika direkcije za korištenje službenih zrakoplova.

Liječnici su u TOP 100 najzastupljeniji, na popisu je čak 86 liječnika, uz  5 sudaca i 4 djelatnika agencije za korištenje službenih zrakoplova.

Pavo Kostopeć iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika komentirao je za RTL kako se uz pomoć centralnog obračuna plaća "vidi tko koliko radi".

– Ja sam, na primjer, dežurao 9 puta, a 8 puta išao po organe u Osijek, Rijeku i druge gradove RH. Kolega koji ima najviše prekovremenih sati, ima 152 prekovremena sata. Svi ti sati odrađeni su u bolnici. Ta plaća je zarađena i teško stečena, smatra on.

Pri vrhu su ljestvice i suci s plaćama do 40 tisuća kuna bruto

Na listi se nalazi i predsjednik Vlade Zoran Milanović i to na 94. mjestu, dok je šef Sabora Josip Leko 45. na listi.

>>Lalovac želi posjeći šumu od čak 367 dodataka na plaću

Komentara 104

Avatar cluesblues
cluesblues
20:25 27.08.2014.

mene manje brine ovih 8 lijecnika na listi 10 naplacenijih - puno je vece pitanje sta na toj listi rade dva besposlicara iz (pazi naziv) "agencije za koristenje sluzbenih zrakoplova" - to je samo jedna od tisuca takovih agencija za uhljebe - sta za koristenje sluzbenih zrakoplova treba nekakvu vladinu agenciju? a vjerojatno ima i agencija za odrzavanje sluzbenih zrakoplova, pa agencija za kotrolu agencije za odrzavanje itd…zato dva sluzbena zrakoplova kostaju ko cijela flota croatia airlinesa skupa sa ratnim zrakoplovstvom i onim derutnim migovima, jer treba platit tolke uhljebe i izmisljena radna mjesta…a sta se lijecnika tice, ako su stvarno strucnjaci nek imaju visoke place, u svakom slucaju su korisniji od vecine politicara i tisuca uhljeba po kojekakvim agencijama, tajnistvima i slicnim drzavnim izmisljotima koje sluze da se zaposle rodijaci…8 (potencijalno vrhunskih) lijecnika u odnosu na 100 tisuca beskorisnih trutova koji dane provode u izradi i slanju viceva u powerpointu ili cakulanje na facebooku...

Avatar abakus
abakus
20:18 27.08.2014.

67000 kuna bruto, koliko je to neto? 30000 kuna? Za dobrog, starijeg, iskusnog liječnika koji k tome radi i prekovremeno, to nije previsok iznos. A koliko bi trebao imati, 10000 kuna, tek nešto malo više od vozača tramvaja u Zagrebu? Dajte se smirite malo, novinari...

IA
Ian64
21:00 27.08.2014.

Kakvo pretenciozno pisanje.... uspoređivati jednog vrhunskog doktora i to strucnjaka u transplatacijskom timu u RH koja je jedna od jačih država u transplataciji, sa zaposlenicima Agencije za odrzavanje sluzbenih zrakoplova ciji ravnatelj ima veću plaću od premijera, a ima 4 zaposlenika pod sobom. Ovo je samo priprema da se liječnike opet napadne i smanjuju im se plaće. Sramota je da pojedini liječnici imaju manju plaću od pojedinih medicinskih sestara (ne podcjenjujući njihovo zanimanje ni rad, ali za liječnika se školuješ najmanje 12 godina). Problem je što se u RH nikad nije posao kategorizirao prema odgovornosti i složenosti, pa prema tome i plaćao. Tako da tajnice sa SSSom u pojedinim javnim poduzećima imaju plaće po 10000 kn (ne podcjenjujući njihov posao), a državni službenik sa VSS u pojedinomm ministarstvu 4500 ili 5000 kn ili doktor 8000 kn. Samo pitam i molim argumentiran odgovor, da li je to normalno...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije