Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski parlament

Picula i Stier zajedno lobiraju za jednak tretman naroda u BiH

Tonino Picula
Marko Lukunić/PIXSELL
09.10.2013.
u 14:49

Hrvatski eurozastupnici Tonino Picula i Davor Ivo Stier su se sastali sa Hannesom Swobodom, predsjednikom Saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu te Elmarom Brokom, predsjednikom Odbora za vanjsku politiku u EP.

Hrvatski eurozastupnici Tonino Picula i Davor Ivo Stier u Strasbourgu su se sastali sa Hannesom Swobodom, predsjednikom Saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu te Elmarom Brokom, predsjednikom Odbora za vanjsku politiku u EP.

\"Povod sastanka bio je sutrašnji – drugi sastanak povjerenika Europske komisije za proširenje Štefana Fülea s čelnicima političkih stranaka Bosne i Hercegovine na kojem će se još jednom raspravljati o reformi izbornog sustava u Bosni i Hercegovini\", pišu iz Ureda Tonina Picule.

\"Nakon zajedničke inicijative na međustranačkoj razini zastupnici Picula i Stier na sastanku su zatražili i potporu eminentnih predstavnika dviju najzastupljenijih političkih opcija u Europskom parlamentu – socijaldemokrata i pučana. Podsjećamo kako je ovo nastavak inicijative započete zajedničkim parlamentarnim pitanjem upućenim povjereniku Füleu čiji odgovor je glasio kako \'Komisija potiče nadležna tijela Bosne i Hercegovine da iskoriste ove različite pristupe kako bi izgradili konsenzus i osigurali jednak tretman svih etnički skupina Bosne i Hercegovine u izbornom postupku\'.

>>Picula u europarlamentu opet podupire regionalne aerodrome

>>Srednjoškolci pozor! Evo kako osvojiti putovanje u Strasbourg

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije