Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europarlament

Picula, a ne HDZ, tražio federalizam u rezoluciji EP-a o BiH

Tonino Picula
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
05.03.2015.
u 19:49

Ubacivanje principa federalizma u rezoluciju o BiH postalo je prioritet za HDZ-ove europarlamentarce

SDP-ovac Tonino Picula, a ne HDZ-ovi europarlamentarci, danas se pokazao kao jedini hrvatski zastupnik koji amandmanima traži da se u rezoluciju EP-a o BiH uvrsti spominjanje principa federalizma.

HDZ-ovci su, kako neslužbeno doznajemo, bili spremni izostaviti tu riječ iz svojih amandmana pod uvjetom da to isto kao svoj dodatak uvrsti izvjestitelj EP-a za BiH Cristian Dan Preda. Na kraju su HDZ-ovci to izostavili, a neslužbeno obrazlažu da njih zanima “rezultat, a ne slava” pa im ne smeta ako to odradi rumunjski izvjestitelj Preda.

Ubacivanje principa federalizma u rezoluciju o BiH postalo je prioritet za HDZ-ove europarlamentarce nakon što je Hrvatski narodni sabor u Mostaru usvojio deklaraciju kojom traži ustavno preuređenje BiH iz dva entiteta u četiri nove federalne jedinice.

>> Picula: EU nikako ne smije pristati na kompromise oko prehrambenih standarda

Komentara 6

BS
bajo_slavonac
20:50 05.03.2015.

Nisam do sada vjerovao da postoji SDP-ovac koji brani hrvatske nacionalne interese - k tome još interese Hrvata iz BiH, no ... ovo moram pozdraviti ... iako mislim da to ostali drugovi neće dobro primiti.

Avatar Neron
Neron
20:56 05.03.2015.

Bravo, Picula! Ti si dokaz da se Hrvatska može voljeti i na "lijevi" način. I ne mislim pritom ništa loše.

NV
novo vriijeme
21:11 05.03.2015.

Javite kada netko iz Hrvatske nešto i dobije od onog što je tražio, u posljednje vrijeme digne se buka mi tražimo ovo ono i odbijenica jedna za drugom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije