Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKUP DIONICA INE

Petrov: Pokušava se pogurati inicijativa za prodaju šuma i voda

Božo Petrov
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/4
16.01.2017.
u 18:03

'Odgovaram samo za četiri ministra koji su iz kvote Mosta'

Predsjednik Sabora Božo Petrov u emisiji S Markova trga još je jednom građanima čestitao 25. obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske te najavio sutrašnju sjednicu Sabora.

Na točkama dnevnog reda, između ostalog, bit će i Mostova jamstva koja su prošla prvo čitanje. Petrov ne vidi zašto ova Vlada ne bi potrajala jer su razgovori s partnerima konstruktivni i kvalitetni, a također ne vidi razlog za odbijanje ustavnih promjena, iako u medijima upravo to smatraju predmetom mimoilaženja političkih partnera.

Kazao je kako radna skupina raspravlja o modelima otkupa dionica Ine, a ono što je bitno jest da se nekoliko puta pokušala pogurati inicijativa za prodaju voda i šuma. Ipak, Petrov će se zalagati da se unutar Ustava zaštite tvrtke koje raspolažu za Hrvatsku važnim resursima.

Komentirao je i pismo stotinjak sveučilišnih profesora koji su stali u obranu ministra Pave Barišića kazavši kako odgovornost za ministre snosi politički partner koji ga je predložio. 

– Odgovaram samo za četiri ministra koji su iz kvote Mosta – rekao je, ne želeći prognozirati hoće li SDP prikupiti dovoljno potpisa za Barišićevu smjenu.

>> Ministar Barišić o zahtjevu Đikića za njegovom smjenom: To pismo potpore još nisam pročitao

Ključne riječi

Komentara 6

PE
pessimus
18:16 16.01.2017.

božo, bez okolišanja reci tko je to pokušao progurati inicijativu za prodaju šuma i voda.

PE
pessimus
18:18 16.01.2017.

rečeno je da je država koju vode liječnici potencijalni bolesnik.

Avatar plejer_as
plejer_as
01:42 17.01.2017.

pokušava mi ga ugurat i nisam dala. I šta je dalje bilo? E, poslije sam pustila samo malo. I ? A onda smo probali sve poze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije