Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTIRAO GRADNJU KUĆE

Petrov: Baš mi je drago da ispadam maneken za neke popuste koje imaju svi građani Hrvatske

petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
13.12.2016.
u 14:45

– U ovom trenutku predlažem svim građanima i svima onima koji ispunjavaju te vrlo jednostavne uvjete, uz kreditnu sposobnost, uvjete da su građani RH i da im je to prva nekretnina, da iskoriste mogućnost sufinanciranja od APN-a – kazao je Petrov

Čelnik Mosta i predsjednik Sabora Božo Petrov poručio je danas kako nema ništa sporno u tome što, kako su mediji izvijestili, gradi kuću vrijednu milijun kuna za koju je dobio sredstva Agencije za promet nekretninama (APN).

– Baš mi je drago da se potiče ovo pitanje i da ispadam maneken za neke popuste koje imaju apsolutno svi građani Republike Hrvatske – pa je to valjda način marketinga za sve građane. Evo o čemu se radi. APN daje mogućnost svim građanima Republike Hrvatske da iskoriste, ako im je to prva nekretnina i ako su kreditno sposobni, subvencije za prvu nekretninu ili kupnju stana, izgradnju kuće, kupnju građevinskog materijala. To je nešto što apsolutno svaki građanin može iskoristiti. Prethodno sam pitao Povjerenstvo za sukob interesa imam li ja tu mogućnost. Povjerenstvo je odlučilo da imam pravo na to, kao što na to imaju pravo svi. Zaista mi je smiješno da se razgovara o tome da imam zdanje od milijun kuna – kazao je Petrov. Medijima koji su otvorili ovu priču, dodao je,očito je bio problem napisati da je riječ o 120.000 eura.

– Koliko znam, kad se procjenjuju vile nekih sumnjivih tipova i političara, valuta je u eurima. Mene zanima koliko ovih što pišu imaju nekretninu jeftiniju od milijun kuna. Uostalom, moja kuća neće doseći milijun kuna. Bit će ukupno 120.000 eura. Nakon 10 godina podstanarstva i nakon što sam 10 godina bio liječnik, a ne samo političar – jer sam to samo zadnje tri godine – shvatio sam da sam stekao mogućnosti i sredstva da imam pravo izgraditi kuću za svoju obitelj. Što se tiče same kuće, prema mojim informacijama, ona je bila stara gotovo 100 godina. Doslovno, kad zagrebete prstom, otpadao je zid pa su svi procijenili da se mora srušiti i da ju je jeftinije srušiti. Onda sam tri mjeseca čekao odobrenje smijem li ili ne smijem dignuti kredit uopće pa sam u jednom trenutku došao u situaciju da, dok sam u politici, ne mogu apsolutno nikako dignuti kredit – naglasio je Petrov. Tada je, dodao je, nakon tri mjeseca ipak dobio mogućnost da može podići kredit od APN agencije. 

– U ovom trenutku predlažem svim građanima i svima onima koji ispunjavaju te vrlo jednostavne uvjete, uz kreditnu sposobnost, uvjete da su građani RH i da im je to prva nekretnina, da iskoriste mogućnost sufinanciranja od APN-a.  Koliko ja znam, APN održava svoje seminare diljem Hrvatske i tako sam i ja, s drugim građanima u Metkoviću, na njihovu javnom skupu dobio informaciju što se može napraviti, što se može tražiti. Ako ispunjavaju te mogućnosti, neka ih iskoriste, to je dobro za njih – objasnio je Petrov. 

>> Pročitajte što je Božo Petrov odgovorio Ustavnom sudu: Treba mijenjati način izbora ustavnih sudaca!

Komentara 24

DO
dopizdilomi
16:53 13.12.2016.

Gospodine Petrov, osigurajte nam radna mjesta i bit ćemo kreditno sposobni. Vi ste tu gdje jeste zbog nas a ne zbog vas.

Avatar dras32
dras32
15:14 13.12.2016.

Božo a 120 tisuća eura nije milijun kuna?

KI
kinez14
16:14 13.12.2016.

A meni je bas zao sto sam glasovao za tebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije