Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolona sjećanja

Petrinjci se prisjetili 589 ubijenih civila i poginulih hrvatskih branitelja

Petrinja
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/11
16.09.2016.
u 14:59

Kolona sjećanja prošla je kroz grad, te su kod Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i njegovim suborcima položeni vijenci i zapaljene svijeće

U sjećanje na dan kada je prije 25 godina, 16. rujna 1991., pala Petrinja održana je komemoracija u spomen na 589 ubijenih civila i poginulih hrvatskih branitelja na području Petrinje u Domovinskom ratu te 77 civila i 12 hrvatskih branitelja koji još uvijek nisu pronađeni, a stradali su na petrinjskom području. 

Kolona sjećanja prošla je kroz grad, te su kod Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i njegovim suborcima položeni vijenci i zapaljene svijeće.

– Petrinja je pokazala ljubav prema domovini, ovdje se branila domovina i plaćena je ovdje prevelika cijena. Danas dalje moramo graditi ono što je u prošlosti devastirano i odnose među ljudima, i komunalnu infrastrukturu i ono što je materijalno treba isto obnoviti – rekao je gradonačelnik Darinko Dumbović, novoizabrani saborski zastupnik.

Komentara 6

KR
kruti91
15:36 16.09.2016.

svaka čast petrinji,pokoj duši poginulima i ubijenima. .T_TT_TT_TT_TT_T

LU
Luky1808
16:24 16.09.2016.

Gdje je sada pupi da trkelja svoju priču o vječitoj ugroženosti i genocidima

MA
Majur
17:15 16.09.2016.

Samo jedan gradić,589 civila i branitelja ubijeno od.."ugroženih" srbeka....12.09(četiri dana prije Petrinje)je Hrvatska Kostajnica pala i tamo je bilo pokolja nad civilima i braniteljima...opet od "vječno ugroženih"....takvih mjesta ima po Hrvatskoj na stotine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije