Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TTIP ugovor

Petrina: 'Tražim opoziv premijera zbog dolaska tvrtke Monsanto u Hrvatsku'

Stipe Petrina i Šuker
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
04.05.2016.
u 10:45

Mostov Miro Bulj je pak stanku iskoristio kako bi upozorio da je teleoperaterima omogućeno da sudjeluju u izradi pravilnika Ministarstva zdravlja o zaštiti od elektromagnetsko zračenja čime umjesto javnih interesa štite svoje

Nezavisni zastupnik Stipe Petrina zatražio je jutros u Saboru nakon stanke koju je zatražio opoziv premijera i dijela Vlade radi prikrivanja ugovora TTIP koji je, tvrdi, zatajen zastupnicima u Saboru te zbog dolaska Monsanta u Hrvatsku.

Premijeru Tihomiru Oreškoviću zamjera izjavu o investitoru zainteresiranom za kupnju deset tisuća hektara zemlje u Slavoniji,budući je uvjeren da je riječ o ulasku multinacionalnih kompanija i GMO-a na mala vrata.

- Mi još nismo saznali je li gospodin Orešković došao u Hrvatsku radi instaliranja novih GMO proizvoda, prodaje vode, a vidjeli smo da ima, da se već 54 firme prodaju – komentirao je Petrina koji nije pokrenuo nikakvu formalnu proceduru opoziva premijera.

HNS-ova Anka Mrak Taritaš smatra da se najavama poreza na nekretnine plaši građane.

- Oni nisu štedjeli u dionicama, zlatu, dijamantima, oni su štedjeli u nekretninama. Nema niti jedne obitelji, a vjerujem i među vama koji ovdje sjedimo, da osim vlastitog stana u kojem živi nema još neku vikendicu – tvrdi HNS-ovka te dodaje kako je za uvođenje poreza potrebno utvrditi nulto stanje s nekretninama. A Hrvatska, naglašava, to nema.

 - Ova odluka da se komunalna naknada s 1.1.2018. bez dobre analize i bez dobrog nultog stanja pretvori u porez sigurno nije dobra odluka, je l' će se desiti da oni koji su pristojni, koji imaju evidentirane svoje nekretnine, koji o njima vode računa će plaćati porez, a oni koji ne i nadalje neće - upozorila je Anka Mrak Taritaš.

Mostov Miro Bulj je pak stanku iskoristio kako bi upozorio da je teleoperaterima omogućeno da sudjeluju u izradi pravilnika Ministarstva zdravlja o zaštiti od elektromagnetsko zračenja čime umjesto javnih interesa štite svoje.

 - Dok se građanima naplaćuju građevinske dozvole za šupe i zatvaranje balkona, teleoperaterima se pušta da postavljaju postrojenja kojima ostvaruju profit bez da trebaju ishodovati građevinsku dozvolu ili suglasnost lokalne, regionalne samouprave ili čak suglasnost susjeda. Takve pogodnosti nemaju nigdje u Europi - kaže Bulj koji smatra da treba preispitati motive onih koji su to dopustili na štetu Hrvatske.

>> Zastupnici devet stranaka u proceduru uputili izmjene Zakona o HNB-u

Komentara 75

Avatar pavaosg
pavaosg
10:55 04.05.2016.

Monsanto posluje u RH od 2001. godine.....ali dobro, lokalni serif zna najbolje. ;)

Avatar tabasko
tabasko
10:53 04.05.2016.

Ako je istina slažem se s tobom,a ako možda nije Petrina hoćeš li dati ostavku u SABORU i dole gdije radiš u općini.

DO
doktorica
11:15 04.05.2016.

Stop GMO ,stop Monsanto i sličnim tvrtkama !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije