Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ruganje žrtvama rata'

Petrina osuđuje provokacije Raškovićeva unuka tijekom ljetovanja u Primoštenu

Jovan Ivić
Foto: Facebook
1/5
27.07.2016.
u 12:37

Petrina poziva MUP i Državno odvjetništvo da energično spriječe takve provokatorske akcije i hitno poduzmu potrebne radnje protiv Raškovićeva unuka.

Primoštenski načelnik i nositelj nezavisne liste Stipe Petrina danas je osudio provokacije Jovana Ivića, unuka jednog od vođa srpske pobune u Hrvatskoj početkom 90-ih Jovana Raškovića, koji se tijekom ljetovanja u Primoštenu na društvenim mrežama rugao Hrvatskoj i žrtvama Domovinskog rata nazivajući Dalmaciju "zapadnim srpskim pokrajinama".

"Ivić, koji se nalazi na području Općine Primošten i na svom ljetovanju posjećuje dalmatinske gradove koji su pretrpjeli ratnu štetu, svojim istupima jasno daje do znanja da ne poštuje pravni poredak države na čijem se teritoriju nalazi", navodi Petrina u priopćenju.

Ivić je ljetovao u kući u Primoštenu koja je u vlasništvu Raškovićeve obitelji, a Petrina podsjeća da je 90-ih kao tajnik Mjesne zajednice Primošten pokrenuo peticiju o osudi Raškovićevih antihrvatskih djelatnosti, s ciljem da mu se zabrani dolazak u Primošten.

"Taj moj čin naišao je na osudu Hrvatskog sabora, a posebno Ivana Zvonimira Čička, koji je stao u zaštitu Raškovićevih ljudskih prava. Svjedoci smo što se nakon toga dogodilo s našim pravima", kaže Petrina dodajući da zbog ratnih iskustava iz devedesetih godina "svaki i najmanji poziv na agresiju na Hrvatsku valja smatrati ozbiljnim činom i treba ga spriječiti odmah i bez odlaganja".

Stoga Petrina poziva MUP i Državno odvjetništvo da energično spriječe takve provokatorske akcije i hitno poduzmu potrebne radnje protiv Raškovićeva unuka.

>> Sve zlo u Hrvatskoj dolazi od saborskih zastupnika, u sabornici bleje, prepucavaju se, a o Ustavnom sudu šute

Komentara 53

Avatar zetvukovarski
zetvukovarski
12:57 27.07.2016.

Petrina , nisi li i ti hrvatski branitelj, nisi li i ti iz Primoštena? Pa srbin vam mokri po svetinjama a vi se čudite ko pure dreku.

Avatar croatxl
croatxl
13:13 27.07.2016.

Sad se kao fol cude a 85% bivse vlade milanovica je sao krajina,i sad se cude,sto birate to i imate

DO
doktorica
13:04 27.07.2016.

"svaki i najmanji poziv na agresiju na Hrvatsku valja smatrati ozbiljnim činom i treba ga spriječiti odmah i bez odlaganja".... Tako je,da su naši nesposobni političari to shvatili 90-tih i prvi balvan shvatili kao agresiju na Hrvatsku izbjegao bi see rat,a oni su"pregovarali danima (sjetite se Degoricije i ekipe pod šatorom ).Nema se šta pregovarati sa neprijateljem,nego uhititi kolovođe i na robiju i pred vojni sud! Sada Čičak opravdava potomka Raškovića?!O kakovim ljudskim pravima priča?!A gdjesu prava poginulih za čiju jesmrt kriv Rašković koji je sijao mržnju i bunio narod?!Dokle ide glupost naših nazovi-političara?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije