Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKORIĆEV ISPAD:

'Zaposlili ste Srbina umjesto hrvatskog branitelja'

Petar Škorić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
16.04.2015.
u 19:11

– Oni su svi za mene građani Splita – rekao je gradonačelnik Baldasar

Znate li koliko u Splitu ima Srba? Nije bitno znate li, ali kada se to pitanje spominje u aktima Splita, onda je to važno. Jedan od izabranih kandidata, izvjesni Momčilo, zaposlen je u prometnom redarstvu, a objašnjeno je da je imao prednost po Zakonu o nacionalnim manjinama. Neki razvojačeni branitelji nisu zaposleni i tražimo da se to poništi – rekao je Petar Škorić (HDZ) na sjednici Gradskog vijeća postavljajući pitanje gradonačelniku Ivi Baldasaru.

– Niti znam koliko ima pripadnika neke nacionalne manjine niti me to zanima, oni su svi za mene građani Splita. Sve je u skladu sa zakonom – rekao je Baldasar, a pročelnica Vesna Alač objasnila je da su od osam redara četiri osobe prednost ostvarile kao hrvatski branitelji, a jedan je redar pripadnik nacionalne manjine.

>> Odnos Vlade prema Splitu je diskriminatorski, a pola ministara je iz Splita!

>> 'Crveni zmaj bljuje vatru, Jurjeviću se priviđaju ustaške zmije'

Komentara 273

JU
juma
19:35 16.04.2015.

Dok god se u ovoj državi bude zapošljavalo bilo po nacionalnom, bilo po braniteljskom ključu, nema nam naprijed. Jedini kriterij trebaju biti obrazovanje, radno iskustvo, reference od bivših poslodavaca i razgovor s kandidatom. Sve drugo nema veze s modernom državnom upravom, niti s modernim gospodarstvom.

DU
Deleted user
19:29 16.04.2015.

A gdje je tu "ispad"?

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
19:32 16.04.2015.

Sitne strasti, ništa se NE dogadja slučajno. Sve je ovo izrežirano, što očekivati od države koja spomenik onima koji su je stvorili (HOSOVCI) ošteti štemericom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije