Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5 godina od nesreće

HŽ isplatio 6,5 milijuna kuna ozlijeđenima i obiteljima poginulih u Rudinama

Obljetnica vlaka smrti
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/10
24.07.2014.
u 16:44

Uzrok nesreće bio je retardant posut po tračnicama koji je izazvao iskliznuće vlaka.

Prošlo je pet godina od najveće željezničke tragedije u Hrvatskoj kada je u Rudinama nagibni vlak Zagreb-Split iskočio iz tračnica i u smrt odvezao šestero putnika, a 55 putnika bilo je ozlijeđeno. Na mjestu pogibije Domagoja Alvira, Emila Gaja Andrića, Lorraine Bodet, Petre Radić, Mire – Mirne Rogan i Krešimira Trajbara u četvrtak su vijence položila izaslanstva HŽ-a, vatrogasaca i DUZS-a.

U svibnju prošle godine na Županijskom sudu u Splitu za nesreću su proglašeni krivim bivši direktor HŽ-a Ivan Medak, koji je kažnjen s četiri godine zatvora, i Ivan Bazina, savjetnik u tvrtki Intrade, koji je dobio tri godine. Presuda još nije pravomoćna.

Uzrok nesreće bio je retardant posut po tračnicama koji je izazvao iskliznuće vlaka.

Kako je priopćio HŽ, kompanija je do sada obiteljima poginulih putnika isplatila 4,6 milijuna kuna, a ozlijeđenim putnicima 1,9 milijuna kuna odštete.

>>Slučaj Rudine. "Moj je tata kriv za lažirane potvrde..."

>>Suđenje za Rudine: Obrana traži novo vještačenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije