Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pridružite se

Peta nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju

DOP
Foto: PR FOTO
1/3
21.03.2014.
u 17:10

Na Konferenciji o društveno odgovornom poslovanju u Zagrebu će se naći predstvanici društveno najodgovornijih tvrtki u Hrvatskoj te će biti dodijeljene i nagrade Indeks DOP-a

Što je društveno odgovorno poslovanje?

O društveno odgovornom poslovanju (DOP) govorimo kada neka tvrtka, iznad strogo zakonom propisanih obaveza, integrira brigu za okoliš i društvo u sustav donošenja odluka.
Time dobri poslovni rezultati prestaju biti jedinim mjerilom za vrednovanje uspješnosti tvrtke. Može se reći da je uspješna ona tvrtka koja ujednačeno vodi računa o svom ekonomskom, društvenom i okolišnom utjecaju, a DOP predstavlja poslovni model i način upravljanja u kojem se profit ostvaruje na društveno odgovoran način.

Konferencija i dodjela nagrada društveno najodgovornijim tvrtkama u Hrvatskoj

Peta nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića, održat će se 25. ožujka 2014. godine u Zagrebu u hotelu Esplanade.
Na konferenciji će govoriti:
•    Bernedine Bos, voditeljica Odsjeka za državna tijela i sektore, CSR Netherlands
•    Elaine Cohen, svjetska stručnjakinja za DOP u ljudskim resursima
•    Leo Hauska, stručnjak za G4, smjernice za izvještavanje GRI-a, predsjednik uprave Hauska & Partner grupe
•    Nadya Zhexembayeva, profesorica održivog razvoja na IEDC-Bled School of Management, centru za obrazovanje izvršnih menadžera u Sloveniji

Na konferenciji će biti svečano dodijeljene i nagrade Indeks DOP-a.
Uz to na konferenciji će se održati i okrugli stol o ulozi DOP-a u strategiji ljudskih resursa koji će moderirati Elaine Cohen, dok će kao panelisti sudjelovati Ivan Bilać, v.d. direktor ljudskih resursa, Zagrebačka pivovara; Mojca Domiter, izvršna direktorica korporativnih ljudskih resursa, Atlantic grupa; Ivana Krajinović, direktorica upravljanja ljudskim potencijalima, Styria Hrvatska; Tanya Šplajt-Brainović, direktorica Odjela za ljudske potencijale za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, CCHBC; Jelena Tapavički Jogun, HR menadžerica, Ledo d.d.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije