Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STADELHEIM

Perković će biti u zloglasnom zatvoru gdje 600 čuvara pazi 2100 zatvorenika

Stadelheim
Wikipedia Commons
24.01.2014.
u 22:15

Stadelheim je zloglasan postao zbog smrtnih kazni u nacističkoj eri. No u tom je zatvoru boravio i Adolf Hitler.

Josip Perković u Njemačkoj će biti smješten u münchenskom zatvoru Stadelheim.

Riječ je o zatvoru koji je osnovan 1894. i danas prima 2100 zatvorenika na nekoliko sigurnosnih razina te zapošljava oko 600 čuvara i osoblja. Tijekom istrage zatvorenik ima pravo na posjet od pola sata svaka dva tjedna.

Stadelheim je zloglasan postao zbog smrtnih kazni u nacističkoj eri. No u tom je zatvoru boravio i Adolf Hitler. U Stadelheimu je za vrijeme suđenja bio i Krunoslav Prates.

>>Perkovića preuzela njemačka specijalna policija

>>Anto Nobilo nakon izručenja: Nema predaje, idemo dalje

>>'Za EK ovaj slučaj nikad nije bio o Perkoviću već o poštovanju propisa'

Komentara 8

DU
Deleted user
14:29 25.01.2014.

Pisete neistine da je Hitler bio u tom zatvoru/Stadelheim/?Hitler nikad nije bio u Stadelheimu vec u tvrdavi Landsberg. Ernst Röhm/sef SA/ je boravio u Stadelheimu.

Avatar Don-Corleone
Don-Corleone
18:33 28.04.2014.

Dragi Novinari,prije nego pisete neistinu preporucujem vam da se malo informirate,,Hitler nije nikada boravio u Stadelheimu vec u zatvoru Landsberg am Lech ulica Hindenburgring 12. Celija mu je bila odma prva zu danasnju stampariju koja se nalazi u krugu zatvora,,sam sam tamo boravio 3 godine,,,i sve je onako jos izlozeno kako je bilo za vrijeme Hitlerovog boravka,,i drugo,,u Stadelheimu Niko ne izdrzava dugorocnu kaznu,,Stadelheim je cisto istrazni zatvor u kojem se ceka presuda onda se die u neki drugi na izdrzavanje kazne.

Avatar Becarina
Becarina
11:00 25.01.2014.

Pa to je sigurnosni zatvor , pogodan za extremiste , spijune , masovne ubice , organizirani kriminalitet ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije