Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konzultanti

Pelješki most ipak najbolje rješenje za povezivanje juga!

'peljeski_nnn_unu_251013'
Foto: ''
1/6
10.12.2013.
u 15:40

Kako je priopćilo Ministarstvo, konzultanti će zaključak predstaviti Europskoj komisiji koja će najvjerojatnije u roku od petnaestak dana donijeti i službeno rješenje o Pelješkom mostu kao najpovoljnijoj opciji za povezivanje hrvatskog juga.

Pelješki most najbolje je rješenje za prometno povezivanje teritorija RH, zaključak je konzultantske kuće SAFEGE koji je iznesen danas na sastanku u Ministarstvu pomorstva prometa i infrastrukture.Kako je priopćilo Ministarstvo, konzultanti će zaključak predstaviti Europskoj komisiji koja će najvjerojatnije u roku od petnaestak dana donijeti i službeno rješenje o Pelješkom mostu kao najpovoljnijoj opciji za povezivanje hrvatskog juga.

– S obzirom na to da je opcija Pelješkog mosta izabrana kao najbolje rješenje prometnog povezivanja teritorija RH, buduće radnje koje ćemo poduzeti idu u tom smjeru. U suradnji Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Hrvatskih cesta te Europske komisije, izradit će se studija izvedivosti, a postupak izrade navedene studije trebao bi trajati između šest i osam mjeseci. Kada studija izvedivosti bude završena, Hrvatske bi ceste u prvoj polovici 2015. godine bile spremne za početak radova.

Projekt Pelješkog mosta vrijedan je više od 220 milijuna eura, no još nije specificiran način financiranja projekta, kao što još poznata ni informacija s koliko je sredstava Europska komisija spremna sufinancirati spomenuti projekt. Mi se nadamo da bi Europska komisija mogla sufinancirati projekt sa 75% sredstava iz fondova EU – istaknuo je ministar Siniša Hajdaš Dončić.

Osim predstavnika konzultantske kuće SAFEGE, koju je Europska komisija angažirala za izradu predstudije, i predstavnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, na međuresornom sastanku stručnog Savjeta za projekt predstudije povezivanja teritorija RH i mogućnost financiranja prometnog rješenja iz fondova EU sudjelovali su i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva prometa BiH i Hrvatskih cesta.

>> 'Pelješki most najbolje je rješenje'

Komentara 63

Avatar mv3721
mv3721
15:31 10.12.2013.

Kad se sjetim kakve su sve izjave davali Mesić, SDP-ovci, HNS-ovci PROTIV gradnje mosta.

BO
boovuu
15:15 10.12.2013.

Pelješki most najbolje je rješenje za prometno povezivanje teritorija RH ---------------------------------------------------------------------------- više od dvije godine trebalo im je da shvate ono što i mali djete iz Dubrovnika i okoline zna.

HO
hordubal
15:25 10.12.2013.

izgleda da čačić ipak nema pojma, bolje francuska kuća zna što je dobro za hrv od bivšeg ministra, prvog potpretsjednika i ostale titule koje si je sam pripisao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije